Delta mag Discovery/Eurosport niet in pluspakket aanbieden

Delta, de Zeeuwse kabelaanbieder, mag de miljoen euros duurder geworden zenders van Discovery Networks niet in een pluspakket aanbieden. Discovery eist doorgifte van enkele van de zenders in het basispakket. Dat is echter voor de huidige vraagprijs niet haalbaar.

Nadat Delta had aangekondigd dat de zenders van Discovery Networks, inclusief Eurosport, per 5 mei uit het pakket worden gehaald, hebben heel veel abonnees aan Delta gevraagd of de zenders voor dat bedrag dan niet in een pluspakket mogen worden afgenomen. Dit mag echter niet van Discovery Networks.

Discovery Networks eist onder andere dat zenders als Eurosport 1, TLC en Discovery Channel in het basispakket worden opgenomen. Discovery Networks vraagt echter zoveel geld per abonnee dat dit niet haalbaar is zonder het abonnement van het basispakket te verhogen met bedragen die niet kunnen worden gevraagd voor een basispakket.

Daarnaast worden alle zenders samen in één pakket verkocht. Dat betekent dus ook dat Delta niet enkele Eurosport 1, Discovery Channel en TLC kan afnemen. Enige oplossing is dat toch de prijs die Discovery Networks vraagt drastisch wordt verlaagd. Daar lijkt nu ruimte voor, nu er een definitieve einddatum door Delta genoemd is. Discovery Networks wil graag terug met Delta in overleg. Ook Discovery Networks verliest miljoenen euros aan het mislopen van deze deal.

~ door pietboon op 29/04/2017.

Eén reactie to “Delta mag Discovery/Eurosport niet in pluspakket aanbieden”

  1. […] Lees ook: Discovery sommeerde Delta doorgifte te staken Lees ook: Delta mag Discovery/Eurosport niet in pluspakket aanbieden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: