Probleem: Eurosport wil zijn premium content in het basispakket

Eurosport eist dat het eerste kanaal in het basispakket wordt opgenomen en heeft een tweede kanaal in het pluspakket. Eurosport plaatst zijn premium content echter steeds vaker op het eerste kanaal en maakt het basispakket daardoor te duur.

Olympische Spelen, MotoGP, Giro d’Italia, Italiaans voetbal en Grand Slam tennis, Eurosport heeft steeds vaker de exclusieve rechten op grote sportevenementen. Dat kennen we al jaren van premiumzenders als Ziggo Sport Totaal en FOX Sports. Eurosport wil dit echter uitzenden op het eerste kanaal, en daar wringt de schoen. Ze eisen namelijk dat dit kanaal in het basispakket wordt geplaatst.

Eurosport heeft ook een tweede kanaal, deze is bij de aanbieders te zien door een aanvullend abonnement te nemen op een pluspakket. Normaliter hoor je door meer te betalen meer premium content te ontvangen. Niet bij Eurosport. Daar zit de premiumcontent juist in het instapkanaal. Er is geen premium door meer te betalen. Een vreemde constructie die aan de basis ligt van de huidige ruzie over doorgiftevergoedingen.

De kosten van deze premium content moet nu door iedereen worden betaald, in plaats van door die kijker die specifiek voor premium content kiest door een pluspakket te nemen.

Eurosport is hier niet uniek in. Ook FOX Sports eiste recent dat het eerste premiumkanaal aan het basispakket zou worden toegevoegd. Ook toen leidde dat bij een enkeke aanbieder tot het “op zwart zetten” van dat kanaal.

De kijker is inmiddels verwend en aan deze ogenschijnlijke gratis premiumcontent gewend geraakt. Wat ze te weinig realiseren is dat ze inmiddels grote bedragen voor het basispakket betalen en dat ze hoogstwaarschijnlijk teveel betalen voor een uitgekleed en deels overbodig pluspakket.

Het basispakket is niet bedoeld voor premiumcontent. Dit, in de Mediawet geborgde, pakket is bedoeld om kabeltelevisie bereikbaar te houden voor iedereen. Premiumcontent heeft daar geen plek in.

~ door pietboon op 03/05/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: