KPN blijft dwarsliggen: regionale tv zenders verdwijnen

Het is de overkoepelende organisatie van regionale omroepen ROOS niet gelukt KPN op andere gedachten te brengen. Op 1 juli zullen de meeste regionale tv zenders uit het aanbod van KPN Interactieve TV verdwijnen.

KPN beperkt per 1 juli de ontvangst van de regionale zenders tot de eigen provincie en aangrenzende provincies. Met de wijziging aan het regionale aanbod, gaat de KPN op het wettelijk minimum zitten.

De KPN doet dit puur om financiële redenen, er is geen technische reden. KPN kleedt ook andere pakketten flink uit per 1 juli om kosten te besparen. De abonnee moet echter meer gaan betalen per maand.

~ door pietboon op 20/05/2017.

14 Reacties to “KPN blijft dwarsliggen: regionale tv zenders verdwijnen”

 1. Schande! Kost doorgifte zo veel? Er wordt met klanten gesold. Welke andere providers volgen? En welke providers blijven alle publieke regiozenders landelijk uitzenden? Telfort en sommige andere providers zijn van KPN. Wat doen die? Ik overweeg om bij KPN weg te gaan. Ik ben in 2011 bij KPN gekomen omdat Ziggo toen had besloten om regionale zenders te doen verdwijnen. Na de fusie van Ziggo met UPC zijn ze er weer op gekomen. Nu doet KPN hetzelfde als wat Ziggo in 2011 deed.

 2. Hoezo glasvezel onbeperkte doorgifte mogelijk…

  • De stad Groningen heeft nog geen glasvezel volgens mij. In ieder geval in de straat waar ik woon is geen glasvezel. Maar zou het daar anders van w
   orden?

 3. Ik vind het moeilijk om dit serieus te nemen. Er zijn zo veel manieren om de omroep van je keuze te bekijken en beluisteren, dat ik eigenlijk wel begrijp dat KPN op het ‘wettelijk minimum’ gaat zitten. Moet het dan toch persé, dan moet de wet aangepast. Als dit al moeilijk is, hoe ga je dan om met echte problemen?

 4. Petitie: Houd regionale tv in het televisiepakket KPN

  Om KPN aanbieder van Interactieve TV op andere gedachten te brengen is reeds een Petitie in het leven geroepen. Want dit mag niet gebeuren…!!!

  TEKEN en DEEL daarom deze Petitie https://regiotv.petities.nl voor behoud regio tv bij KPN.

 5. Komt er ook een petitie voor een wetswijziging, waarin de providers verplicht worden om alle publieke regionale zenders landelijk door te geven?

 6. Schandalig dat kpn zoveel zenders weghaalt..o.a brava..en reg.zenders..ik overweeg het abb. op te zeggen..en zoeken naar andere provider…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: