Ziggo zet FOX Sports een hak in juridische strijd

Oud-UPC abonnees die FOX Sports afnemen kregen vandaag schriftelijk te horen dat ze vanaf het nieuwe voetbalseizoen de sportzender van een andere aanbieder afnemen. Zo hoopt Ziggo dat er tot 2020 niet met FOX Sports onderhandeld hoeft te worden over doorgifte. Een uitleg.

Eerst maar even het bericht:

Per 1 augustus 2017 verandert voor u de leverancier van FOX Sports van Ziggo Services B.V. naar Ziggo B.V. In de praktijk verandert er niets. De programmering blijft natuurlijk hetzelfde, dus u krijgt net zoveel sport als voorheen. En de kosten blijven gelijk.

Om dit bericht te begrijpen moet je begrijpen dat Ziggo Services BV de nieuwe naam is van UPC. Toen UPC concurrent Ziggo BV overnam bleven het juridisch twee aparte entiteiten. Dat was nodig omdat beide bedrijven doorlopende eigen doorgifte overeenkomsten hebben. Om toch uniformiteit uit te stralen werd UPC omgedoopt in Ziggo Services BV.

Beide Ziggo bedrijven hebben een doorgifte overeenkomst omtrent de FOX Sports kanalen. Die van oud UPC loopt echter af, maar die van oud Ziggo loopt nog even door. Het nieuwe Ziggo gaat ervan uit bij de nieuwe onderhandelingen een slechtere deal te krijgen, en gaat daarom alle FOX Sports abonnees in het oud UPC gebied nu omzetten in, als het ware, oud Ziggo abonnees. 

Een slinkse truc, zo lijkt het. Zo hoopt Ziggo te voorkomen dat de zender op zwart gaat, zoals bij andere aanbieders ook gebeurde toen er een nieuw contract moest worden uitonderhandeld. Het Eredivisie Mediabedrijf achter FOX Sports heeft namelijk veel geld nodig, en maakt nieuwe contracten veel duurder. 

~ door pietboon op 22/05/2017.

2 Reacties to “Ziggo zet FOX Sports een hak in juridische strijd”

  1. […] oud-Ziggo gebied, maar in het oud-UPC gebied loopt deze eind juli af. Ziggo probeerde nog door een truc FOX Sports een hak te zetten, maar daar trapt de rechter niet […]

  2. […] mei kon je hier al lezen dat Ziggo met een truc Fox Sports een hak wilde zetten, om onder de nieuwe onderhandelingen uit te komen. Vandaag is bekend geworden dat deze truc […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: