Nederlands getinte 24 uur van Le Mans live bij Eurosport

Dit weekend gaat Eurosport 24 uur lang vol gas voor de 24 uur van Le Mans. De 85e editie van het grootste autosportspektakel ter wereld is vrijwel in zijn geheel* live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

De weekendcoverage van de ’24 Uur'” start op zaterdagochtend om 09.00 uur met de rechtstreekse uitzending van de warm-up. De race zelf is vanaf 14.45 uur live te zien; de finish wordt op zondagmiddag rond de klok van drie verwacht. 

Eerder deze week waren ook de vrije trainingen (woensdag) en de kwalificaties (donderdag) rechtstreeks te volgen bij Eurosport.

Naast het grote gevecht tussen Porsche en Toyota in de snelste LMP1 klasse is de 24 uur van Le Mans dit jaar extra Nederlands getint: voor het eerst in meer dan tien jaar staat er weer een Nederlands team aan de start. Het Racing Team Nederland, gesponsord door Jumbo, bestaat uit de Jumbo-directeur Frits van Eerd, Jan Lammers – winnaar van Le Mans in 1988 – plus voormalig Ferrari Formule 1-coureur Rubens Barrichello en komt uit in de LMP2 klasse. 

Bovendien behoort de Nederlander Ho-Pin Tung, momenteel klassementsleider van het FIA World Endurance Championship, dit weekend tot de grote kanshebbers voor de eindzege in diezelfde klasse. Naast Van Eerd, Lammers en Tung staan voormalig klassewinnaar Jeroen Bleekemolen en de 19-jarige debutant Rik Breukers ook aan de start in de LMP2 klasse.
In de 24 uur van Le Mans rijden zestig auto’s, bestuurd door drie coureurs per team en verdeeld over vier klassen: LMP1, LMP2, GTE Pro en GTE AM, gelijktijdig zo veel mogelijk ronden in 24 uur. Het winnende team, vorig jaar en in 2015 het team van Porsche, legt meer dan 5.000 kilometer af en haalt topsnelheden van zo’n 350 kilometer per uur.

Het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door Nelson Valkenburg, Ronald van Dam, Alain de la Mar en Melroy Heemskerk en net als vorig jaar zorgt ‘Mister Le Mans’, de Deen Tom Kristensen voor de analyse en duiding. Kristensen nam achttien keer deel aan de 24 Uur van Le Mans, behaalde daarbij veertien keer het podium en maar liefst negen keer won hij Le Mans, waarvan zes keer opeenvolgend (2000 – 2005) en voor het laatst in 2013.

*op zaterdag schakelt Eurosport 1 tussen 16.00 en 17.45 uur live naar de Ronde van Zwitserland (wielrennen). De verrichtingen in Le Mans zijn in dat tijdslot wel ‘gewoon’ te volgen via de Eurosport Player

~ door pietboon op 16/06/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: