Gold Cup vanaf 7 juli live op FOX Sports

FOX Sports doet in juli live verslag van de Gold Cup, het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams van de CONCACAF.

De Gold Cup wordt van 7 tot en met 26 juli gespeeld in de Verenigde Staten. 


Aan het toernooi doen de twaalf beste landen van Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied mee, waaronder ook voor het eerst Curaçao. Voorafgaand aan de Gold Cup speelt Curaçao van 22 tot en met 25 juni eerst nog het toernooi om de Caribbean Cup 2017. Ook die wedstrijden zijn vanaf 24:00 uur vannacht live te volgen op FOX Sports.

Het nationale team van Curaçao debuteert op de Gold Cup. De formatie van bondscoach Remko Bicentini, die in augustus 2016 het stokje overnam van Patrick Kluivert, gooide hoge ogen in de kwalificatiereeks. De selectie van Curaçao bestaat voor een groot deel uit (oud-)Eredivisiespelers, onder wie Eloy Room (Vitesse), Leandro Bacuna (Aston Villa), Cuco Martina (Southampton), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles) en Darryl Lachman (Willem II).

Groepsfase met Jamaica, El Salvador en Mexico

Voor Curaçao begint het toernooi op 9 juli tegen Jamaica. Vier dagen later is het duel met El Salvador en op 16 juli het laatste groepsduel tegen titelverdediger Mexico. De nummers 1 en 2 en de twee beste nummers 3 gaan door naar de knock-out fase.

Caribbean Cup: 22 juni – 25 juni

Voorafgaand aan de Gold Cup speelt Curaçao eerst nog het toernooi om de Caribbean Cup. Ook dat is vanaf komende nacht 24:00 uur live te volgen op FOX Sports. Aan het toernooi van de Caraïbische Voetbalunie (CFU) doen vier landen mee. Naast Curaçao zijn dat Jamaica, Frans-Guyana en thuisland Martinique. Vannacht om 24:00 uur spelen eerst Jamaica en Frans-Guyana tegen elkaar. Om 2.30 uur treedt Curaçao aan tegen Martinique. Alle deelnemers aan de Caribbean Cup komen ook uit in de Gold Cup.

~ door pietboon op 23/06/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: