Tour-etappes van start tot en met finish live – vooral te zien op Eurosport 2

Voor het eerst zijn dit jaar de Tour de France-etappes van de start tot en met de finish live te volgen bij Eurosport. Vanwege de live uitzending van Wimbledon wordt de Tour de France de eerste twee weken vooral uitgezonden op Eurosport 2. Veel kijkers zullen daarom uitwijken naar de NOS of Sporza.

Een primeur heeft Eurosport wel: Tour-etappes van start tot en met finish live. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van ’s werelds grootste wielerwedstrijd. Voorheen waren van dertien etappes geen rechtstreekse beelden beschikbaar van het eerste deel. Nu dat wel het geval is, wil Eurosport – Home of Cycling – de Nederlandse Tour-fans uiteraard geen minuut onthouden van de strijd om het geel.

In totaal betekent dit dat televisiekijkend Nederland bij Eurosport maar liefst 25 uur extra live wieleractie voorgeschoteld krijgt vanuit de Ronde van Frankrijk. Via de Eurosport Player kunnen wielerfans niet alleen altijd en overal de verrichtingen van het peloton volgen, zij kunnen bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams waaronder vijf camera’s van motoren die meerijden in de koers plus een camera op de finishlijn.

De 104e editie van de Tour de France start zaterdag 1 juli in het Duitse Düsseldorf. Drie weken later, op zondag 23 juli, finisht de Tour-karavaan traditioneel op de Champs Elysees in Parijs. Dan weten we of Chris Froome z’n vierde eindzege op rij kan pakken, dan wel wie de Froome-hegemonie doorbreekt. Het commentaar bij de beelden komt van José Been en Jeroen Vanbelleghem. Zij worden bij de analyse en duiding gesecondeerd door voormalig wielerprofs Bobbie Traksel (eerste week) en Karsten Kroon (tweede en derde week).

~ door pietboon op 23/06/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: