Ziggo verliest rechtzaak: Fox Sports voor oud-UPC klanten onzeker

Ziggo moet opnieuw onderhandelen voor doorgifte van de FOX Sports kanalen in het voormalig UPC gebied. Dat is de uitkomst van de rechtzaak die hierover was aangespannen. De kans bestaat dat na 1 augustus de kanalen van FOX Sports tijdelijk op zwart gaan in dat gebied.

Ziggo heeft nog een doorgifteovereenkomst met betrekking tot de FOX Sports kanalen voor het voormalige oud-Ziggo gebied, maar in het oud-UPC gebied loopt deze eind juli af. Ziggo probeerde nog door een truc FOX Sports een hak te zetten, maar daar trapt de rechter niet in.

Ziggo moet nu onderhandelen over een nieuwe doorgifte overeenkomst. FOX Sports is blij, omdat ze dan het nieuwe, meer lucratieve, verdienmodel bij een deel van de klanten van Ziggo kunnen toepassen. In dat model betalen alle abonnees van een kabelbedrijf mee aan FOX Sports, onafhakelijk van een abonnement op de zender.

~ door pietboon op 30/06/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: