Primeur: EK Voetbal voor Vrouwen geheel live op Nederlandse televisie

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voetbal voor vrouwen, met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap tot nu toe. En die primeur zorgt voor enkele andere noviteiten: Eurosport zendt namelijk alle 31 wedstrijden, inclusief de duels van de Oranjeleeuwinnen, live uit via Eurosport 1 en 2 én via de Eurosport Player.

Niet eerder waren alle duels van een Europese eindronde vrouwenvoetbal in Nederland rechtstreeks via de televisie te volgen.

Bovendien worden de wedstrijden met een recordaantal camera’s in beeld gebracht. Eurosport is door de UEFA gevraagd als host-broadcaster van het toernooi. In de eerste fase van het toernooi worden de verrichtingen in de zeven verschillende stadions door twaalf camera’s gevolgd, vanaf de halve finales staan er zelfs veertien opgesteld.

De openingswedstrijd van het Women’s EURO tussen Nederland en Noorwegen is op 16 juli om 18.00 uur in Utrecht. De finale wordt zondag 6 augustus in Enschede gespeeld. De speelsteden van het EK zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Duitsland is titelhouder, terwijl de vrouwen van Oostenrijk, België, Schotland en Zwitserland hun debuut maken op een eindtoernooi.
Namens Eurosport doen de vaste voetbalcommentatoren Herman Hobert, Ragnar Niemeijer, Robbert Reijmerink en Carlo Wilmots afwisselend verslag bij de beelden.

~ door pietboon op 05/07/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: