KPN abonnees missen veel live sport door nieuw beleid

Op donderdag 13 juli voetbalt FC Utrecht in de tweede voorronde van de Europa League. Tevens start het NK atletiek die dag met het polsstokhoogspringen. Beide wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op respectievelijk Radio M Utrecht en RTV Utrecht. Abonnees van KPN in Brabant, Drenthe, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel en Zeeland kunnen deze zenders sinds vorige week niet meer ontvangen, en missen zo weer eens live sportverslaggeving.

KPN heeft besloten de regionale omroepen alleen nog in de eigen provincie en de direct omliggende provincies uit te zenden: het wettelijk minimum. Hierdoor worden de Utrechtse regionale zenders op tv (RTV Utrecht) en de radio (Radio M Utrecht) alleen nog maar door KPN doorgegeven in Utrecht, Flevoland, Gelderland, Noord en Zuid Holland. Andere aanbieders geven alle regiozenders landelijk door. Er is geen technische beperking voor KPN, het is puur een maatregel om de kosten laag te houden.

De KPN abonnees missen daardoor veel live sport. Regionale radiozenders zenden veel live sport uit, aanvullend aan de uitzendingen van NPO Radio 1. Radio Rijnmond en Radio M Utrecht staan vooral bekend om hun integrale, ononderbroken verslaggeving van Eredivisie en Jupiler League wedstrijden.

De wedstrijd wordt door Ziggo Sport op televisie uitgezonden. Deze zender is voor KPN abonnees alleen als pluspakket zender beschikbaar.

Lees ook: Europa League start FC Utrecht rechtstreeks op Radio M Utrecht
Lees ook: NK Polsstokhoogspringen live te zien op RTV Utrecht

~ door pietboon op 10/07/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: