Ziggo voorlopig geen zin in duurder Fox Sports, beeld gaat mogelijk op zwart

UPDATE: ZIGGO WINT RECHTZAAK EN HOEFT NIET OPNIEUW TE ONDERHANDELEN.

Op 1 augustus gaat mogelijk Fox Sports op zwart in het voormalig oud UPC gebied, inclusief de grote steden Amsterdam en Rotterdam. Het doorgiftecontract dat Ziggo heeft met het bedrijf achter Fox Sports loopt namelijk af in het gebied dat vroeger onder UPC viel. Fox Sports heeft sinds vorig jaar een nieuw verdienmodel, en Ziggo moet dan voor alle abonnees betalen, ongeacht of deze Fox Sports afnemen. Dat leidt tot een duurder basispakket, en daar is het basispakket niet voor bedoeld.

Fox Sports blijft wijzen op de voordelen van de individuele Fox Sports abonnee, die in het nieuwe model minder hoeft te betalen dan met nu moet voor het Fox Sports abonnement. Echter, Fox Sports vraagt wel veel meer geld aan Ziggo, en dat moet linksom of rechtsom bij de abonnee vandaan komen. Ook andere kabelbedrijven hebben recent hun basisabonnementskosten vanwege hogere doorgiftekosten moeten verhogen. KPN heeft de pakketten drastisch moeten verschralen.

Vorig seizoen, toen onder andere KPN en Tele2 hun contracten moesten aanpassen, werd dezelfde strijd met Fox gevoerd. KPN vocht tot aan de rechter, bij Tele2 verdween Fox Sports helemaal. Dat laatste zal bij Ziggo niet gebeuren. Fox Sports kan namelijk helemaal niet zonder de abonnees in de grote steden.

Er wordt weer zoals vanouds tot aan het gaatje gestreden door de kemphanen, over de rug van de abonnee.

~ door pietboon op 24/07/2017.

2 Reacties to “Ziggo voorlopig geen zin in duurder Fox Sports, beeld gaat mogelijk op zwart”

  1. Prijzen bij Ziggo zijn per 1 juli verhoogd met 1,55 t/m 2,50 euro. Hiervan kan Ziggo de hogere afdracht aan Fox Sports gewoon betalen. Als Ziggo de huidige prijs 17,95 handhaafd ben ik weg bij Ziggo en ik denk velen met mij!

    • De prijs gaat sowieso omlaag voor de Fox Sports abonnees. De vraag is of er voor of na 1 augustus een oplossing is. Bij KPN duurde het lang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: