Hof: Ziggo hoeft voorlopig niet te onderhandelen met Fox Sports

In mei kon je hier al lezen dat Ziggo met een truc Fox Sports een hak wilde zetten, om onder de nieuwe onderhandelingen uit te komen. Vandaag is bekend geworden dat deze truc voorlopig werkt. Het Hof heeft uitspraak gedaan in hoger beroep, en daardoor blijft voorlopig Fox Sports tegen de huidige voorwaarden beschikbaar bij Ziggo. Goed nieuws voor de abonnees van Ziggo. Wat betekent dit?

Ziggo bestaat eigenlijk uit twee bedrijven Ziggo BV, handelend in het voormalig Ziggo gebied, en Ziggo Services BV, handelend in het voormalig UPC gebied. Eigenlijk is UPC gewoon van naam veranderd, in Ziggo Services BV. Zowel Ziggo BV als Ziggo Services BV hebben een eigen overeenkomst voor doorgifte van Fox Sports kanalen.

De overeenkomst van Ziggo Services BV loopt 1 augustus af, maar daar zitten geen Fox Sports abonnees meer. Alle Fox Sports abonnees van Ziggo in het voormalig UPC gebied hebben namelijk een brief gekregen dat ze die dienst inmiddels afnemen bij het andere bedrijf, Ziggo BV. En die heeft nog een doorlopende overeenkomst. Het Hof is het met het standpunt van Ziggo eens, zo werd vandaag bekend.

En dit is goed nieuws voor abonnees. De nieuwe overeenkomsten die Fox Sports afsluit zijn zo duur, dat de aanbieders met een nieuwe overeenkomst de abonnementsprijzen fors moeten verhogen. KPN moest zelfs naast een verhoging van de abonnementen ook het pakket drastisch uitkleden. Zenders als Brava, E!, MotorsTV en de regionale zenders moesten het veld ruimen.

 

 

 

~ door pietboon op 25/07/2017.

Eén reactie to “Hof: Ziggo hoeft voorlopig niet te onderhandelen met Fox Sports”

  1. […] UPDATE: ZIGGO WINT RECHTZAAK EN HOEFT NIET OPNIEUW TE ONDERHANDELEN. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: