Update: Eurosport zendt openingsweekenden Franse Ligue 1 met Neymar niet uit

Update: Programmering Serie A en Ligue 1 van 8-10 september

Ik zou een oproep willen doen aan Eurosport: Zend de Franse voetbalcompetitie uit of verkoop de rechten door aan een zender die dat wel doet. Desnoods zenden jullie het op de Eurosport Player uit, maar doe iets met je televisierechten.

De uitzendrechten voor de hoogste Franse voetbalcompetitie, Ligue1, liggen bij Eurosport. Ze hebben zowel rechten voor het uitzenden via de televisie als online via de Player. De competitie begint dit weekend. Maar Eurosport zendt helemaal niets uit.

Eurosport is nog aan het onderzoeken wat er na dit eerste weekend zal worden gedaan met de Ligue1 rechten. Een sublicentie voor Ziggo Sport is daarbij niet uitgesloten.

Waarom Eurosport de eigen Player niet inzet voor het uitzenden van de wedstrijden, desnoods zonder Nederlands commentaar, is onduidelijk. Eurosport heeft al jaren meer uitzendrechten dan ze op tv kunnen plaatsen, en plaatsen die programma’s dan op de Player. Ditmaal is daar niet voor gekozen. Ook dit zou met een mogelijke sublicentie te maken kunnen hebben.

Eurosport heeft alleen voor Nederland de televisie- en online-rechten voor de Ligue 1, en deze lopen door tot en met het seizoen 2018/19. Dit is een lokale aankoop geweest en zitten er nu mee in hun maag. Tot voor kort stond dit op de website van Eurosport:

“Eurosport bezit de exclusieve rechten van de Ligue 1 tot en met seizoen 2018 – 2019 en toont de belangrijkste matches LIVE op Eurosport en Eurosport 2. Alle wedstrijden zijn LIVE te zien op de Eurosport Player. Let op: de wedstrijden die niet op TV te zien zijn, worden getoond zonder commentaar. “

~ door pietboon op 02/08/2017.

6 Reacties to “Update: Eurosport zendt openingsweekenden Franse Ligue 1 met Neymar niet uit”

  1. Valt me ook op dat ze bij de maandoverzichten geen vermeldingen meer plaatsen van de Ligue 1 en Serie A, nog wel van de MLS wedstrijden. Zou het betekenen dat ze deze competitie’s gaan afstoten?

  2. Ook tweede weekend wordt op Eurosport 1 en 2 geen melding gemaakt van voetbal in Lique 1. Serie A Start op 19 augustus dit staat nog niet in de programmering.

  3. […] het officiële begin van het Italiaanse voetbalcompetitie. Eurosport zendt deze wedstrijd niet uit. Eerder deze maand zonden de ook het begin van de Franse Ligue 1 niet uit. Eurosport zwijgt nog steeds in alle toonaarden, en het is onduidelijk waarom er niets wordt […]

  4. Wanneer gaan ze eindelijk de Ligue 1 uitzenden of geef een sublicentie aan Ziggo, dan hebben tenminste sommige mensen er plezier van.

  5. Hetzelfde gezeik met serie a. Vroeger werd op fox alles uitgezonden en samenvattingen. Betaal je 30euro extra voor eurosport player om vervolgens geen juve lazio te kunnen zien. Gelukkig verloopt contract van eurosport in 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: