Vuelta drie weken live bij Eurosport


Net als onder meer Chris Froome, Fabio Aru, Alberto Contador en de Nederlandse klassementsrenners Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk, maakt de Eurosport-équipe zich op voor de derde en laatste grote ronde van dit kalenderjaar: La Vuelta Ciclista a España.

De verrichtingen van de mondiale wielertop in Spanje zijn vanaf zaterdag 19 augustus drie weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport 1 én uiteraard ook ‘on the go’ via de Eurosport Player.


Kopmannen van de Eurosport-ploeg tijdens deze ronde zijn voormalig profwielrenners Karsten Kroon, die zelf zes keer aan de start verscheen van de Vuelta, en Juan Antonio Flecha. Kroon zorgt tijdens de uitzendingen voor de analyses en de duiding. Flecha – oud-renner van onder meer de Nederlandse ploegen Rabobank en Vacansoleil-DCM – staat bij de start en de finish voor de voor- en de nabeschouwing in het programma ‘Vuelta Extra’. José Been is de commentator van dienst. De uitzendingen van de live etappes beginnen om 15.00 uur*; Vuelta Extra staat om 14.45 uur op het programma.

Viervoudig Tour de France-winnaar Froome, die in Spanje wordt gesecondeerd door Wout Poels, heeft aangegeven dit jaar ook voor de Vuelta-winst te willen gaan. Hij moet het echter opnemen tegen een sterk deelnemersveld met klassementsrenners als Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Ilnur Zakarin, Esteban Chaves, Fabio Aru, Romain Bardet en Rafal Majka. Voor Wilco Kelderman is de Vuelta hét hoofddoel van dit seizoen, terwijl zijn ploeggenoot Sam Oomen zijn eerste grote ronde rijdt. LottoNL-Jumbo-coureur Bert-Jan Lindeman bewaart goede herinneringen aan de Vuelta: in 2015 won hij in Spanje een grote bergetappe.

De 72e editie van de Ronde van Spanje start zaterdag 19 augustus met een tijdrit in de Franse plaats Nîmes. De finish is zondag 10 september in hoofdstad Madrid. Het parcours kenmerkt zich door negen aankomsten bergop, waarbij de beruchte bergreus Angliru op de een-na-laatste dag weleens beslissend zou kunnen zijn. Daarnaast springt de aankomst in de Sierra Nevada na een klim van liefst 30 kilometer in het oog.

* Op de volgende dagen wijkt de begintijd af: 19 (17.30 uur), 21 (13.15 uur), 26 augustus (17.00 uur) en 3 (13.45 uur), 9 (16.00 uur) en 10 september (16.45 uur). De voorbeschouwing in Vuelta Extra begint altijd 15 minuten voor de race. De nabeschouwing is direct aansluitend.

~ door pietboon op 08/08/2017.

2 Reacties to “Vuelta drie weken live bij Eurosport”

  1. Kan die dame dan stoppen met commentaar geven??ik word gek van haar foute info,op22aug zou Wout Poels als eerste Nederlander over de streep zijn gekomen ,maar het was Bol,poelswerd 56ste
    Ze wil zichzelf constantbewijzen, zeer vermoeiend om naar teluisteren

  2. Jose ik vindt je ontzettend veel weten ik geniet van je commentaar en samen met Karsten houden zo!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: