Metropole Orkest 24 augustus terug bij BBC Proms

Donderdag 24 augustus is het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley terug bij de BBC Proms met een ode aan het leven en werk van de legendarische componist, bandleider en bassist Charles Mingus.

Prom 53 “Beneath The Underdog – Charles Mingus Revisited” is vanaf 20:30 uur rechtstreeks te horen op BBC Radio 3.


Mingus combineerde de klassieke stijl van Duke Elington en Jelly Roll Morton met het radicale elan van de zwarte muziek van de vijftiger, zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Hij was van invloed op muzikanten zoals Joni Mitchell, Elvis Costello en Debbie Harry.

Op het programma staan favorieten van Mingus waaronder Better Git It in Your Soul, Moanin en Goodbye Pork Pie Hat, uitgevoerd door artiesten als zangeres Kandace Springs, Shabaka Hutchings op saxofoon, Christian Scott op trompet en Leo Pellegrino op saxofoon.

~ door pietboon op 11/08/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: