Na Engeland nu ook sport op Duitse Discovery zender

Deze zondag zijn de MotoGP races op Silverstone in Duitsland niet op Eurosport te zien, maar op Discovery-kanaal DMAX. Ook in Engeland zendt Eurosport steeds vaker content uit op Discovery-kanaal Quest. Discovery doet dit om verschillende redenen.

De eerste reden is het beschikbaar maken van programma’s op kanalen in het basispakket. Net als in Nederland moet voor Eurosport 2 in Duitsland een aanvullend pakket genomen worden. Indien er geen plek is op Eurosport 1 en men toch content op het vrije net wil hebben, wijkt men uit naar andere free-to-air kanalen, zoals DMAX en Quest.

Dit brengt ons ook direct bij een tweede reden. Eurosport heeft veel meer sportrechten dan ruimte op hun kanalen om uit te zenden. Er wordt uitgeweken naar de Eurosport Player, maar dat heeft vanwege de extra kosten een klein bereik. Dus moet er meer en meer uitgeweken worden naar andere Discovery kanalen.

Tijdens de Olympische Spelen zal er ook gezocht moeten worden naar ruimte. Des wordt dat gedaan met sublicenties, maar ook sport content op andere Discovery kanalen is ook in Nederland een reële optie.

~ door pietboon op 25/08/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: