Nieuwe Eurosport Player nog niet geschikt voor Olympische Spelen

Grote problemen voor Eurosport: de nieuwe Eurosport Player kan grote aantallen bezoekers nog niet aan. Dit is duidelijk geworden tijdens twee Bundesliga wedstrijden, exclusief in Duitsland uitgezonden via de Eurosport Player. De uitzendingen waren niet of in zeer slechte kwaliteit te bekijken. Over 5 maanden zendt Eurosport de Olympische Winterspelen uit, en heeft daarbij de exclusieve online rechten in grote delen van Europa, waaronder Nederland. Er worden dan veel meer bezoekers verwacht dan de tienduizenden die de voetbalwedstrijd wilden kijken.

Op vrijdag 25 augustus en afgelopen vrijdag 8 september zond Eurosport in Duitsland exclusief twee Bundesligawedstrijden uit op de Eurosport Player. Tijdens de eerste exclusieve wedstrijd konden de meeste abonnees geen verbinding krijgen met de stream. Tijdens de tweede wedstrijd konden meer mensen verbinding krijgen, maar was de kwaliteit van de beelden vaak dusdanig slecht en blokkerig, dat er niet gekeken kon worden. Beide wedstrijden waren toevallig met de Hamburgse club HSV. De trainer van HSV, Markus Gisdol, spreekt op Twitter van een “Katastrophe”, omdat vele fans verstoken zijn van twee wedstrijden.

Update: de Duitse voetbalbond DFL gaat komende week in gesprek met Eurosport over de minimale hoge standaard die de DFL eist. 

Na de eerste wedstrijd heeft Eurosport aan de abonnees een vergoeding gegeven van 10 euro, in verband met de technische problemen. Veel geld, omdat een jaarabonnement nog geen 30 euro kost. Ralph Rivera, de Chief Digital Officer van Eurosport en verantwoordelijk voor de Eurosport Player, vertelde aan de Duitse pers afgelopen week nog dat de problemen na de eerste wedstrijd waren opgelost. De problemen hebben volgens hem te maken met de Elektronische Programma Gids, EPG, en niet met de beschikbare bandbreedte. Wat de oorzaak van de nieuwe klachten zijn, is nog niet bekend.

In februari 2018 zendt Eurosport in de meeste Europese landen de Olympische Spelen uit. Lokale omroepen, zoals de NOS in Nederland, hebben beperkte sublicenties. De NOS mag maar op één kanaal uitzenden, en online alleen een simulcast van dat ene kanaal uitzenden. Alle overige online streams tijdens de Olympische Spelen komen dus van Eurosport/Discovery. In februari zullen dus miljoenen gebruikers tegelijk inloggen op de Eurosport Player, veel meer dan de tienduizenden die dat nu tegelijk doen. Er is dus nog een lange weg te gaan voordat die miljoenen kijkers een storingsvrije HD stream te zien krijgen, er er zijn nog maar vijf maanden.

Lees ook: programmering Eurosport Player

~ door pietboon op 09/09/2017.

2 Reacties to “Nieuwe Eurosport Player nog niet geschikt voor Olympische Spelen”

  1. Wat is het verschil tussen Eurosport en Eurosport Player?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: