Eurosport Nederland technisch beperkt in keuzes

Eurosport zond zaterdagmiddag zowel op het eerste als op het tweede net rechtstreeks het WK wielrennen op de weg uit, net als de NOS overigens. Alle overige sporten werden “verbannen” naar de Eurosport Player. Eurosport Nederland is op dit monent technisch te beperkt om dit te veranderen.

De kwalificatie Moto2, Serie A voetbal, de halve finales ATP tennis uit St Petersburg, rugby van de Guinness Pro 14 series, Snooker en de Super Series Triathlon. Deze sporten waren zaterdagmiddag te zien op de Player, terwijl op tv op 2 netten urenlang hetzelfde werd getoond. Waarom deze keuze?

Eurosport Nederland heeft technisch de mogelijkheid een lokaal programma uit te zenden, zoals dat gebeurt tijdens de MotoGP en het Italiaans voetbal. De programmering wijkt dan zelfs af van de Nederlandstalige uitzendingen in België. Ze kunnen dat echter maar op één kanaal tegelijkertijd, en dus niet op hun beide kanalen.

Internationaal had Eurosport ervoor gekozen om het wielrennen op het tweede kanaal uit te zenden. Eurosport Nederland wilde dit echter op het eerste kanaal uitzenden, omdat die zender in het basispakket een beter bereik heeft. Hiervoor werd de lokale capaciteiten benut, maar tegelijkertijd is er dan geen capaciteit meer om de uitzending op het tweede kanaal aan te passen.

In februari zendt Eurosport de Olympische Spelen uit. Met deze technische beperkingen is het noodzakelijk snel meer lokale capaciteit op te starten. Een begin is daarmee gemaakt door de uitzendstraat te verhuizen van Amsterdam naar Hilversum.

Het is niet snel te verwachten dat Eurosport 2 in het basispakket komt, want die contracten zitten voor de komende jaren vast.

~ door pietboon op 23/09/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: