Pop-up radiostation viert 50 jaar BBC Radio 1

BBC Radio 1 bestaat 50 jaar, en daarom lanceert de BBC komend weekend een digitaal pop-up radio station “Radio 1 Vintage” dat van 30 september tot en met 2 oktober te ontvangen is. In Nederland is de zender via de BBC iPlayer app en via de BBC website te ontvangen. In die drie dagen worden 50 programma’s van één uur uitgezonden gemaakt met archief materiaal. De uitzendingen zijn een mix van “Best offs”, met legendarische dj’s als Noel Edmonds, John Peel, Kenny Everett, Alan Freeman, Mike Read, Zoe BAll, Chris Moyles en vele anderen.

De volledige programmering is hier te downloaden:
R1 Vintage Schedule.

Daarnaast zijn er programma’s geprogrammeerd omtrent de klassieke shows “Radio 1 Roadshows”, “Radio 1’s Live Lounge”, “Radio 1’s Official Chart”, Newsbeat, 1990s comedie programma’s , “They Started At Radio 1”, en de “Epic Documentary Series”.

Tony Blackburn trapt de programmering af met een recreatie van de eerste ochtendshow. Dit programma is ook te horen via het reguliere BBC radio 2. Vanaf 9:30 Nederlandse tijd is er een programma dat tegelijkertijd ook op BBC Radio 1 en Radio 2 wordt uitgezonden. De huidige Radio 1 Breakfast Show presentator Nick Grimshaw en de allereerste presentator Tony Blackburn maken samen een programma waarin veel oud presentatoren langs zullen komen.

~ door pietboon op 29/09/2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: