2018 start met heel veel tennis op Eurosport

Drie ATP toernooien en de Australian Open, het jaar begint boordevol tennis bij Eurosport. De zender zal zich gedurende het jaar vooral richten op de vier Grand Slam toernooien en de kleinere toernooien in aanloop daar naar toe. Serena Williams maakt haar return bij de Australian Open na haar zwangerschapsverlof.

De uitzendschema’s voor heel 2018, ook van de andere zenders,  is op deze link na te lezen

ATP-toernooi Brisbane

De start van het ATP-toernooi in Brisbane betekent tegelijkertijd de start van het nieuwe tennisseizoen. De mondiale nummer 1 Rafael Nadal gebruikt het toernooi in Brisbane als voorbereiding op de eerste Grand-Slam van het jaar, de Australian Open. Ook andere grote namen zoals Andy Murray en Nick Kyrgios worden aan ‘serve’ verwacht bij het eerste ATP-toernooi van het jaar. Vorig jaar ging de finale tussen Grigor Dimitrov en de Kei Nishikori, die beiden ook opnieuw bij zijn dit jaar. Dimitrov ging er toen in drie sets vandoor met het prijzengeld van 72.000 dollar. Bij de vrouwen won de Tsjechische Pliskova het toernooi door in de finale eenvoudig af te rekenen met de Franse Cornet.

31 december 2017 – 7 januari 2018

ATP-toernooi Doha

Gelijktijdig met het ATP toernooi in Brisbane staat er in Doha ook een prachtig ATP toernooi op het programma. De afgelopen twee jaar pakte Novak Djokovic de titel in Qatar. Hij versloeg respectievelijk Andy Murray en Rafael Nadal in de finale. Dit jaar zullen de grote namen stijden om een prijzenpot van ruim 1,3 miljoen dollar.

2-7 januari 2018

ATP-toernooi Sydney

Vlak voor de Australian Open staat het ATP-toernooi in Sydney op het programma. Het toernooi met een prijzenpot van bijna 500.000 dollar werd vorig jaar verrassend gewonnen door de Luxemburger Gilles Müller. De Luxemburger is dit jaar weer van de partij in Sydney. Bij de vrouwen zullen de ogen gericht zijn op Venus Williams. Voor Williams wordt het toernooi in Sydney het eerste toernooi sinds de geboorte van haar kind. De Amerikaanse heeft mooie herinneringen aan de Australische stad. In 2000 won ze hier goud op de Olympische Spelen. De titel in het dubbelspel ging vorig jaar naar de Nederlanders Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop.

8-13 januari 2018

Australian Open

Eindelijk is het dan zover de eerste Grand-Slam van het jaar gaat van start. ‘Down Under’ strijdt de mondiale tennistop voor een prijzenpot van ruim 3 miljoen euro. Vorig jaar rekende Roger Federer in een prachtige vijfsetter af met de huidige nummer een van de wereld, Rafael Nadal. Voor Federer was het zijn vijfde titel op het hardcourt in Australië. Bij de vrouwen was het een prachtige strijd tussen de zusjes Serena en Venus Williams. Serena won het duel en pakte hiermee haar 22e Grand-Slam titel.

15-28 januari 2018

~ door pietboon op 09/12/2017.

Eén reactie to “2018 start met heel veel tennis op Eurosport”

  1. […] Eurosport ook al de ATP toernooien van Brisbane, Doha en Sydney uit, en de Hopman Cup. Daar kon je hier eerder al over […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: