KPN-serie FENIX 26 januari in première op IFFR

Fenix-Posters-Rens-1184x666

De Nederlandse crimeserie FENIX gaat op vrijdag 26 januari in première op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). In Pathé Schouwburgplein vertoond IFFR, in aanwezigheid van castleden en regisseur Shariff Korver, de eerste drie afleveringen van de KPN-serie. FENIX legt de steeds vager wordende grens tussen de boven- en onderwereld in Brabant bloot.

Op donderdag 1 maart zet KPN voor heel Nederland alle 8 afleveringen twee weken lang gratis live op KPN.com/fenix. Daarna blijft de serie gratis voor KPN klanten te vinden in het iTV menu onder “Voor Jou”.

Hoofdrollen zijn weggelegd voor Teun Luijkx (Rens) en Rifka Lodeizen (Jara) die, onafhankelijk van elkaar, terugkeren naar Brabant om de confrontatie aan te gaan met de demonen uit hun verleden. De serie is geproduceerd door Lemming Film.

Achter de gemoedelijkheid van het leven in Brabant gaat een donkere wereld schuil van goed georganiseerde drugscriminaliteit. Dat ontdekken Jara (Rifka Lodeizen) en Rens (Teun Luijkx), die na lange tijd terugkeren in hun geboorteprovincie. Zij wil de naam van haar vader zuiveren, hij wil afstand nemen van zijn criminele familie, maar beiden raken vreselijk verstrikt in het web van boven- en onderwereld, waarvan de grenzen steeds meer vervagen.

Léo Soesanto, programmeur IFFR:

“FENIX is met een enorm cinematografisch gevoel gemaakt en is als serie zeer onderscheidend. Shariff Korver is een groot talent en verdient met deze serie een plek op ons festival.”

Zaterdag 3 februari organiseert IFFR een FENIX-marathon van 16.30 – 23.30 uur in LantarenVenster. Alle 8 afleveringen worden eenmalig achter elkaar vertoond. Kaarten zijn vanaf vrijdag 19 januari te koop via IFFR.com of aan de kassa van LantarenVenster.

~ door pietboon op 16/01/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: