FOX Sports introduceert ‘Player Cam’ tijdens Feyenoord-PSV

FOX Sports zet tijdens de bekerkraker Feyenoord – PSV een speciale camera in om de wedstrijd aan de hand van één speler op het veld in beeld te brengen. Met de ‘player cam’ worden de acties van deze speler constant gevolgd. De beelden zijn komende woensdagavond live te zien op FOX Sports 5.

De kwartfinale in de KNVB Beker tussen Feyenoord en PSV is woensdag op de gebruikelijke wijze te zien op FOX Sports 1. De ‘player cam’ wordt als extra service op FOX Sports 5 uitgezonden in een ‘splitscreen’, in combinatie met de reguliere wedstrijdbeelden.

Welke speler door de ‘player cam’ wordt gevolgd bepaalt door het publiek. Tot en met woensdagavond 18.00 uur kan men stemmen op www.foxsports.nl , waar vervolgens ook de uitslag bekend wordt gemaakt.

Henk van Meerkerk, hoofd productie bij de sportzender:

“Innovatie is een speerpunt van FOX Sports. Of het nu gaat om een ‘player cam’, een uniek shot of een virtuele live registratie, we zijn altijd op zoek naar manieren om de kijker nog meer ‘erbij’ te laten zijn. Innoveren betekent ook dat je soms moet experimenteren en de ‘player cam’ die we woensdag introduceren is daar een voorbeeld van.”

Alle kwartfinales van de KNVB Beker zijn deze week live te zien op FOX Sports, met woensdag om 20.45 uur de topper tussen Feyenoord en PSV vanuit De Kuip.

~ door pietboon op 29/01/2018.

Eén reactie to “FOX Sports introduceert ‘Player Cam’ tijdens Feyenoord-PSV”

  1. Erg leuk dat FOX dit gaat doen. Het idee is echter niet heel nieuw. Dat het live uitgezonden wordt wel.

    In 2002 introduceerde Host Broadcast Services (HBS) de multi feed wedstrijdregistratie voor alle rechtenhouders op het WK Voetbal. En is sindsdien een standaard is geworden voor alle EK en WKs Voetbal. Onderdeel daarvan was de PlayerCam (team) A en B.

    Bij de WKs en EKs zijn daarnaast oa ook de feeds Team A en B beschikbaar voor rechtenhouders die continu de twee dug-outs laten zien. Ook dat is leuk om naar te kijken tijdens een wedstrijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: