Italiaanse voorjaarsklassiekers exclusief op Eurosport

CYCLING-ITA-GIRO

Net als vorig jaar, heeft Eurosport de exclusieve televisierechten van de Italiaanse wielerwedstrijden. In maart zijn op Eurosport 1 de Strade Bianche, Tirreno Adriatico en Milaan – San Remo dan ook exclusief te zien.

Het wielercircus draait in maart op volle toeren.

Strade Bianche

In Italië wordt de tweede voorjaarsklassieker van het jaar gereden: de Strade Bianche. Letterlijk betekent dit ‘witte wegen’, wat verwijst naar de onverharde wegen in het parcours. De finish van de 12e editie van deze prachtige race is zoals ieder jaar op de Piazza del Campo in Siena, na een lastig klimmetje. In 2017 soleerde Michal Kwiatkowski indrukwekkend naar de zege en kwam Dumoulin als vijfde over de streep. Dumoulin zal ook dit jaar aan de start verschijnen.

Za 3 maart – 14:00 – 15:30

Tirenno Adriatico

Vanaf 7 maart wordt de Tirenno Adriatico verreden. De ‘Koers van de Twee Zeeën’ heeft dit jaar weer een geweldig deelnemersveld. Tom Dumoulin, Romain Bardet, Peter Sagan en Fabio Aru zullen aan de start verschijnen. Daarnaast wil Chris Froome de Tirreno ook rijden als voorbereiding op de Giro, al is zijn deelname gezien de huidige dopingperikelen nog niet zeker. Vorig jaar soleerde Nairo Quintana naar de zege in de Koninginnenrit van de koers. De Colombiaan pakte uiteindelijk ook de leiderstrui.

Wo 7 maart – Eerste etappe 13:30 – 16:30
Do 8 maart – Tweede etappe 13:30 – 16:30
Vr 9 maart – Derde etappe 13:30 – 16:30
Za 10 maart – Vierde etappe 15:00 – 16:00
Zo 11 maart – Vijfde etappe 15:15 – 16:30
Ma 12 maart – Zesde etappe 13:30 – 16:30
Di 13 maart –  Zevende etappe 13:30 – 16:30

Milaan – San Remo

In het noorden van Italië wordt traditioneel het eerste wielermonument van het jaar verreden: Milaan – San Remo, met de toepasselijke bijnaam ‘ La Primavera’ (De Lente). De Pool Michal Kwiatkowski rekende vorig jaar in een zinderende sprint af met Peter Sagan en Julian Alaphilippe. Kwiatkowski zal dit jaar zijn overwinning willen prolongeren, maar heeft wel stevige concurrentie. Onder andere van Avermaet, Sagan, Dumoulin, Matthews en Nibali zullen aan de start verschijnen. Dumoulin kan eventueel Hennie Kuiper opvolgen die in 1985 als laatste Nederlander Milaan – San Remo won.

Za 17 maart 14:00 – 17:00

~ door pietboon op 03/02/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: