Dikke week Paralympics bij de NOS

Een kleine twee weken na de Olympische Winterspelen is Pyeongchang in Zuid-Korea het toneel van de Paralympische Winterspelen. De NOS brengt er een dikke week lang verslag van uit.

Via twee livestreams op de speciale paralympische pagina’s van NOS.nl zijn de verrichtingen van de sporters ook rechtstreeks te zien.

De openings- en de sluitingsceremonie worden rechtstreeks op televisie uitgezonden. Daarnaast presenteert Herman van der Zandt dagelijks, meteen na Nieuwsuur, een samenvattend programma met de gebeurtenissen van de dag en interviews met de hoofdrolspelers. Hij wordt daarbij bijgestaan door rolstoelbasketballer Marc de Hond.

De Openingsceremonie worst live op NPO1 uitgezonden op vrijdag 9 maart van 12.00-14.30 uur. De Sluitingsceremonie zal ook live worden uitgezonden, ditmaal op NPO2, op zondag 18 maart van 12.00-14.30 uur.

De overige uitzendingen van NOS Paralympische Spelen:

Vrijdag 9 maart: 22.47-23.07 uur, NPO 2
Zaterdag 10 en zondag 11 maart: 22.30-22.57 uur, NPO 2
Maandag 12 t/m vrijdag 16 maart: 22.47-23.14 uur, NPO 2
Zaterdag 17 en zondag 18 maart: 22.30-22.57 uur, NPO 2

Het laatste nieuws staat tijden de Paralympische Spelen op NOS.nl (www.nos.nl/ps2018) en de NOS app. Daar zijn ook twee livestreams te vinden met dagelijks 25 uur aan rechtstreekse sportbeelden (met Engels commentaar en zoveel mogelijk met Nederlandse sporters in actie).

Voor wie dat nog niet genoeg is, is er bovendien de speciale NOS Paralympics 2018 app, met alle video’s en livestreams uit Pyeongchang. Deze app biedt een leuke extra: spant het erom voor de Nederlandse sporters, dan stuurt de redactie een notificatie dat er live kan worden meegekeken. Iets missen wordt daardoor onmogelijk. Vanaf maandag 5 maart te downloaden via de Play Store, de Apple Store of via http://www.nos.nl/psapp.

Op NPO Radio 1 geeft Herman van der Zandt iedere ochtend tussen 8.00 en 9.00 uur in het NOS Radio 1 Journaal een update vanuit Pyeongchang, waar de paralympische dag -het is 8 uur later in Zuid-Korea- richting het einde gaat.

Lees ook: Paralympische Spelen uitgebreid live via Duitse ARD en ZDF

~ door pietboon op 14/02/2018.

3 Reacties to “Dikke week Paralympics bij de NOS”

 1. 9 Nederlandse sporters gaan erheen. Waarom zijn zij minder belangrijk dan dr sporters van de OS? Waarom s avonds laat uitzenden en niet op z’n minst prime time? Ik vind het echt schandalig dat qua media het verschil nog steeds zo groot is. Echt niet oké.

 2. […] De rechten van deze Spelen zijn in handen van de EBU en dus de publieke omroepen. De NOS zal alleen via twee live streams live uitzenden, en iedere dag een terugblik programma […]

 3. Hallo
  Ik hoorde de verslaggever vanmiddag vertellen over Para Icehockey en dat alleen mannen hieraan mee doen MAAR!!! Bij Noorwegen speelt mijn Teammaatje van Team Europe Lena Schrøder 24 jaar uit Oslo Noorwegen met rugnummer 29.
  Een zeer gedreven speelster en zeer goed!!!!
  Dus de verslaggeven moet eerst zijn huiswerk is doen vind ik haha.
  Wij werken eraan om in 2022 in Bejing voor het eerst deel te kunnen nemen aan de Paralympics aan Para Icehockey voor vrouwen.
  We hebben een Wereld kampioenschap voor vrouwen van 1 t/m 6 mei 2018 in Ostrava te Tjechië in de aanloop naar 2022 dus de Paralympics zullen dan nog veel meer deelnemers geven dan nu.
  Nou ik hoop dat dit bij de verslaggever over de Paralympics terecht komt en het recht zal zetten dat er niet alleen mannen aan meedoen nee ook ONZE LENA Schrøder nr 29

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: