Ziggo maakt tv-aanbod in 2 jaar volledig digitaal

Ziggo gaat het tv-aanbod volledig digitaal maken. Ziggo levert nu al overal standaard tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, maar niet iedereen maakt daar op dit moment gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv.

Klanten die momenteel analoog via de kabel tv kijken, gaan in de komende twee jaar samen met Ziggo gefaseerd per regio de overstap naar digitaal maken.

In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo:

“Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten televisie in digitale beeldkwaliteit.”.

De omschakeling opent de deur voor de technologieën van de toekomst.

Hoencamp vervolgt:

“VodafoneZiggo wil de beste kwaliteit en service bieden aan de klant. Wij zien ons niet alleen als aanjager van de Nederlandse digitalisering, maar ook als de bouwer van de infrastructuur die Nederland moet helpen om de digitale voorsprong van het land in de toekomst te waarborgen. Vanaf 2020 willen we een nog verder ontwikkeld ‘next generation network’ aan kunnen bieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar aansluiten. De klant zal straks nauwelijks meer merken dat zijn apparaten schakelen tussen vast internet, wifi en mobiel internet. Altijd en overal online zijn wordt via ons netwerk nóg stabieler, slimmer en sneller, met internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde. Dat is ook nodig, de databehoeften van Nederland groeien namelijk exponentieel.”

Robin Clements, verantwoordelijk voor klantenservice van VodafoneZiggo:

“Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al volledig digitaal tv. Klanten die momenteel analoog via de kabel tv kijken nemen we stap voor stap mee om samen met ons over de komende twee jaar volledig digitaal te worden. We zeggen ‘samen’, want we willen de klant daarbij helpen en voor iedereen dichtbij zijn. Daarom zetten we tijdens de omschakeling, niet alleen onze bestaande, maar ook extra servicepunten in, en helpen we de klant ook thuis.”

De overstap naar digitale tv via de kabel gaat gefaseerd per regio plaatsvinden. Capelle aan den IJssel en enkele plaatsen in de omgeving worden in april als eerste geheel voorzien van televisie in digitale beeldkwaliteit.

Clements:

“Na de omzetting van analoog naar digitaal krijgen deze klanten er ook extra zenders bij, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, onze sportzender voor Ziggo abonnees, met onder andere live Formule 1, Champions League vanaf september, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. De overstap naar digitale tv heeft geen impact op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.”

In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt. Ziggo-klanten kunnen nu al eenvoudig controleren of ze digitaal kijken. Dat kan door simpelweg de tv op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt hij al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via http://www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe om te schakelen naar digitaal. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.

~ door pietboon op 08/03/2018.

2 Reacties to “Ziggo maakt tv-aanbod in 2 jaar volledig digitaal”

  1. Volgens mij was ik één van de eersten die digitaal keek in de tijd dat Ziggo in Groningen nog Essent was voor de kabel. Ik kocht toen een kastje, die inmiddels verouderd is, maar nog wel werkt. Voor die tijd was tv Noord de enige regiozender die ik kon ontvangen. Ik kreeg toen een groot aantal regiozenders erbij. Dat breidde zich steeds verder uit, totdat alle publieke regiozenders er op waren. In 2011 besloot Ziggo om alleen de regiozender van de eigen provincie en van de omliggende provincies uit te zenden. Toen besloot ik om over te stappen naar KPN, die toen wel alle regiozenders uitzond. Ik behield nog wel de kabel van Ziggo, omdat mijn DVD-recorders daarop aangesloten waren (en nog steeds zijn ). Enige jaren daarna ging Ziggo fuseren met UPC, waarna alle regiozenders er weer opkwamen. Ik bleef echter niets veranderen en handhaafde mijn abonnement op KPN en de kabel van Ziggo. In juli 2017 gingen KPN, Telfort en XS4all hetzelfde doen als Ziggo in 2011 deed, namelijk inperking van de doorgifte van regiozenders. Ik overweeg om volledig over te gaan op Ziggo.

    Ikzelf kijk weinig analoog meer. Maar voor toch wel veel mensen zal het een hele overgang zijn. Er zijn mensen, die geen behoefte hebben aan veel zenders. Ikzelf vind het wel handig om via analoog programma’s op mijn DVD recorder(s) op te nemen, vooral als ik die erop wil houden. Daarom pleit ik voor handhaving van analoge ontvangst naast digitale ontvangst.

  2. […] komende twee jaar schakelt Ziggo het analoge signaal uit, en dit basispakket moet gezien worden als de opvolger van het instap […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: