BBC Radio 2 en 6 Music deze week met SXSW specials

SXSW 2018

Deze week zal er op BBC radio ruim aandacht zijn voor muziek van het South by Southwest festival vanuit de hoofdstad van Texas, Austin. Jo Whiley komt met haar programma op donderdag live van het SXSW festival op BBC Radio 2, en een dag later is Steve Lamacq op BBC 6 Music ook te horen vanaf het festival.

Donderdag 15 maart van 21:00-23:00 en vrijdag 16 maart 17:00-20:00 uur.

BBC Radio houdt gedurende vijf nachten op het SXSW festival diverse showcases in het “British Music Embassy” ondersteund door het bekende BBC Music Introducing initiatief, en 30 artiesten zullen te horen zijn op BBC Radio 1, Radio 1Xtra, Radio 2 en 6 Music.

In het Radio 2 programma van Jo horen we Nile Rodgers en Kim Deal, met live muziek van Gaz Coombes. Plus, er zijn hoogtepunten van hun eigen Radio 2’s music showcase met Sam Fender en Nina Nesbitt.

Steve is ook weer terug in Austin, Texas, voor het South by Southwest Music Festival, met drie uur aan muziek en interviews. Hij brengt hoogtepunten van de 6 Music showcase, met daarin Goat Girl, Life, Nilufer Yanya, Girl Ray en Shopping.

South by Southwest is een tien dagen durend evenement en net als Eurosonic/Noorderslag één van ’s werelds belangrijkste etalages voor nieuwe muziek.  Het is een magneet voor artiesten, scoutsen platenlabels vanuit de hele wereld. Elk jaar treden er een enorm groot antal artiesten op in de bars, clubc, parken, kerken, hotels en ga zo door. Vorig jaar meer dan 2000 artiesten uit 63 landen. Het festival bracht de doorbraak van artiesten zoals The Strokes, Arctic Monkeys en Katy Perry.

Ontdek hieronder de artiesten met wie de BBC dit jaar praat op SXSW.

~ door pietboon op 11/03/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: