Zelfde wielerwedstrijd op Eurosport 1 en 2: geen live Moto2 en Moto3

Op zowel Eurosport 1 als 2 is vandaag dezelfde wielerkoers te zien. Daardoor is het motorsport verbannen naar de Eurosport Player, zonder commentaar.

Eurosport Nederland heeft de exclusieve rechten van Milaan – San Remo en wil die daarom in Nederland op het eerste kanaal uitzenden. Internationaal zendt Eurosport de koers al op het tweede kanaal uit. Gevolg: op twee kanalen urenlang dezelfde wielerwedstrijd en geen ruimte voor andere sport, zoals de kwalificatie van de Moto2 en Moto3 races.

Het lukt anno 2018 Eurosport Nederland nog niet om een eigen regie te voeren op twee kanalen. Ze hebben de capaciteit om dat voor maar één kanaal te doen. Om de belangrijke koers Milaan – San Remo bij zoveel mogelijk huishoudens op de buis te krijgen wil Eurosport Nederland dat op het hoofdkanaal uitzenden. Ze gebruiken daarvoor de eigen regie. Maar tegelijkertijd hebben ze dan geen capaciteit meer om een alternatieve programmering op het tweede kanaal uit te zenden, waar internationaal al die koers was gepland.

Ook heeft Eurosport Nederland nog niet de capaciteit om op de bonusstreams – waar wel Moto3 en Moto2 te zien is – commentaar toe te voegen. Dat kunnen ze alleen op lineaire kanalen.

De verhuizing van Amsterdam naar de studio’s in Hilversum en de investeringen voor de Winterspelen hebben dus nog niet voldoende verbetering gegeven.

Waarom niet de lineaire Discovery kanalen inzetten?

~ door pietboon op 17/03/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: