Eurosport Player voldoet niet aan nieuwe EU wetgeving – Update

De Eurosport Player voldoet momenteel niet aan de EU wetgeving die op 1 april is ingegaan. Nederlandse abonnees van de Eurosport Player kunnen in het buitenland niet kijken naar de uitzendingen waar ze in Nederland wel naar kunnen kijken, zoals de MotoGP.

Deze overtreding wordt niet alleen voor Nederlandse abonnees gemaakt, maar geldt voor alle EU abonnees van de Eurosport Player. Bijvoorbeeld ook Duitse abonnees kunnen niet het exclusieve Bundesliga vrijdag voetbal in het buitenland bekijken.

Update: Abonnees die vanaf 1 april lid zijn hebben automatisch EU portabiliteit. Bestaande abonnees van voor 1 april moeten zelf via de website https://www.eurosport.nl/contactus.shtml om deze portabiliteit vragen voordat ze de grens over gaan. Voor Duitse klanten is ook een 0800 nummer beschikbaar. Erg vreemd dat de abonnee zelf hierom moet vragen.

De andere twee sport aanbieders van GO diensten in Nederland, FOX Sports en Ziggo Sports, geven wel het totale aanbod binnen de EU door.

Sinds 1 april is de “Regulation on the Portability of Online Content Services” van kracht. Dit is een Verordening en is in alle EU landen identiek van toepassing.

~ door pietboon op 06/04/2018.

Eén reactie to “Eurosport Player voldoet niet aan nieuwe EU wetgeving – Update”

  1. […] Piet Boon van weblog DeRots Media kwam na onderzoek tot de conclusie dat de Nederlandse abonnee van Eurosport Player niet buiten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: