Eurosport zendt hele week zelfde wielerronde op 2 netten tegelijk uit

Van 24 tot en met 29 april is de Ronde van Romandië te zien bij Eurosport. Als “Home of Cycling” wil de Nederlandse tak van Eurosport deze wielerkoers graag op het eerste kanaal uitzenden, maar Eurosport heeft deze koers internationaal op het tweede kanaal gepland. Gevolg: Eurosport gaat een week lang dezelfde koers op twee netten tegelijk uitzenden.

Waarom wil Eurosport Nederland zo graag wielrennen op het eerste kanaal in Nederland uitzenden? Omdat in Nederland het eerste kanaal standaard in het basispakket zit van de aanbieders, en dus in bijna alle huishoudens te ontvangen is.

Op zich een goede reden, want wielrennen levert Eurosport redelijke kijkcijfers op, maar het levert wel nogmaals het bizarre feit op dat dezelfde uitzending op twee kanalen tegelijk wordt getoond. Het echte probleem heeft te maken met techniek. Het lukt Eurosport Nederland anno 2018 nog steeds niet om op beide kanalen een eigen regie te voeren.

Nederland is te klein voor Discovery, waardoor de investeringen in de techniek achterblijven. Gelukkig is deze koers ook heel klein, en gaat het maar om anderhalf uur per dag weggegooid geld. Bizar blijft het wel.

Ronde van Romandië, van 24 tot en met 29 april om 16:00 uur op Eurosport 1 en 2.

~ door pietboon op 16/04/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: