Huwelijk Harry en Meghan 19 mei live bij de NOS

Zaterdag 19 mei staat in Groot-Brittannië alles in het teken van wat het huwelijk van het jaar moet worden. In de kapel van Windsor Castle geeft de Britse prins Harry die dag zijn jawoord aan zijn Amerikaanse bruid Meghan Markle. De NOS zendt de plechtigheid live uit in extra uitzendingen op radio, televisie en via de NOS-app.

NOS Journaal: Bruiloft van Harry en Meghan
vrijdag 19 mei, 12.15 uur, NPO 1, NOS.nl en de NOS-app

De kerk op het terrein van Windsor Castle stamt uit de veertiende eeuw en is gebouwd door Edward III. Omdat er maximaal 800 plaatsen zijn, moest de gastenlijst beperkt blijven. Daarom zijn veel politieke kopstukken, onder wie de Britse premier Theresa May, er vandaag niet bij.

In de studio volgt Amber Brantsen de gebeurtenissen met NOS-correspondent Tim de Wit en met Hieke Jippes, oud-correspondent in Londen en kenner van het Britse koningshuis. De huwelijksceremonie is ook te volgen via de livestream op NOS.nl en de NOS-app.

Op NPO Radio 1 praat Winfried Baijens de luisteraars tussen 12.30 en ca. 14.30 uur bij met royalty-kenners Jort Kelder en Vanessa Lamsvelt. Voor de NOS zijn correspondent Suse van Kleef en verslaggever Kysia Hekster aanwezig bij Windsor Castle.

~ door pietboon op 19/04/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: