RTL gaat Videoland en RTL XL samenvoegen

RTL Nederland lanceert vandaag een nieuwe groeistrategie met daarin de belangrijke stap het samenvoegen van de Over-the-Top-activiteiten van Videoland en RTL XL in één platform. Dit biedt de basis voor verdere online activiteiten.


Het bedrijf laat de oude zendergerichte aanpak los en gaat voor een hechte relatie en directe interactie met zijn kijkers, volgers en bezoekers, via elk denkbaar kanaal en zelfs buiten het scherm. Om deze Fan Centric-strategie te realiseren investeert RTL de komende jaren tientallen miljoenen in data-analyse, technologie en creatie.

Sven Sauvé, de CEO van RTL, over deze stap:

“Videoland groeit harder dan ooit. Dat moet ook, want we willen niet alleen de marktleider zijn op TV, we willen ook de lokale nummer 1 in video on demand zijn. Onze video on demand activiteiten hebben ons veel geleerd over Fan Centric werken. Het gaat om continue toetsen als je iets ontwikkelt, leren van je fouten en soms betekent het kill your darlings als dat in het belang is van de consument. Door met onze abonnees te praten, weten we dat het een grote wens is om één plek te hebben waar je alles kunt zien en waar veel aandacht is voor Nederlandse content. Dit jaar nog maken we de stap om al onze online activiteiten samen te voegen.”

~ door pietboon op 19/04/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: