Omrop Fryslan vanaf juli weer landelijk bij KPN te zien

Een jaar nadat Omrop Fryslan bij KPN abonnees in veel provincies niet meer te zien was, komt deze zender vanaf 1 juli 2018 weer landelijk bij KPN beschikbaar. De overige regionale omroepen zullen niet opnieuw landelijk worden doorgegeven.

De provincie Friesland zal 20.000 euro betalen aan KPN betalen, om de extra kosten voor de rechten te dekken. De lage kijkcijfers in combinatie met de kosten was de reden dat de KPN de landelijke doorgifte van vele regionale zender in 2017 gestopt was.

Ziggo geeft aan haar abonnees wel alle regionale omroepen landelijk door.

~ door pietboon op 19/05/2018.

2 Reacties to “Omrop Fryslan vanaf juli weer landelijk bij KPN te zien”

  1. KPN, moet dat zoveel kosten? Wees niet zo krenterig! Doe al die regiozenders er gewoon weer op. Er is genoeg ruimte ervoor, nl. kanalen 501 t/m 513 en in HD evenzovele kanalen. Bijvoorbeeld kanaal 501 wordt alleen gebruikt in Groningen, Friesland en Drenthe. In de overige provincies wordt dat kanaal helemaal niet gebruikt. Zonde toch?

  2. Ik heb van Gerard Schuiteman van de overkoepelende publieke regiozenders een ander verhaal gelezen. Dat Omrop Fryslân landelijk bij KPN wordt doorgegeven is juist het gevolg van Kamervragen. De Kamer vond, dat deze omroep vanwege het Fries als tweede Rijkstaal in het hele land te zien moet zijn. Het is een uitbreiding van de minimale doorgifteverplichting. Of daar extra voor betaald wordt, weet hij niet. Aldus Gerard Schuiteman, gschuiteman@stichtingrpo.nl . In oktober 2018 is er een Rijkstaal bijgekomen, nl. het Nedersaksisch. Zie http://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/10/10/nedersaksische-taal-erkend . Dus dan zouden tenminste RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Omoep Gelderland ook verplicht landelijk moeten worden doorgegeven, want die omroepen doen zo nu en dan wel wat in het Nedersaksisch. Verder is b.v. Limburgs ook onderdeel van een taal. De oplossing lijkt mij simpel, nl. dat alle publieke regiozenders landelijk moeten worden doorgegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: