Giro d’Italia bezorgt Eurosport record

Hoewel het Tom Dumoulin nét niet lukte om zijn Giro d’Italia-titel te prolongeren, heeft de 101e editie Eurosport opnieuw een record bezorgd. De 21 etappes van de Italiaanse ronde werden dit keer door gemiddeld 273.000 kijkers gevolgd. Hiermee is de Giro van dit jaar het best bekeken meerdaagse sportevenement in de historie van de sportzender. De absolute kijkcijferpiek – 837.000 kijkers – werd genoteerd in het laatste uur van de etappe van vrijdagmiddag 25 mei, toen Chris Froome zijn indrukwekkende solo beloond zag worden met de roze trui.

In totaal wist Eurosport met de Giro-coverage, alle uitzendingen van de etappes plus de voor- en nabeschouwingen, 3,6 miljoen mensen te bereiken.

Op de voor Eurosport belangrijke ‘commerciële’ doelgroep (man 20-49) was de kijkdichtheid gelijk, terwijl het marktaandeel (all day) op Giro-dagen 26% hoger lag dan tijdens de vorige editie. De etappe van vrijdag 25 mei, die achteraf beslissend bleek te zijn, leverde Eurosport een all day marktaandeel op van 8,2% op diezelfde doelgroep, wat het derde hoogste all day marktaandeel ooit is voor Eurosport.

Ook het programma ‘Giro Extra’, dat voor en na elke etappe te zien was, werd aanzienlijk beter bekeken dan vorig jaar. Zo waren de nabeschouwingen met verslaggever Krijn Schuitemaker en expert Bobbie Traksel goed voor gemiddeld 244.000 kijkers; bijna dertig procent hoger dan in 2017.

* Alle cijfers zijn afkomstig uit het SKO-kijkcijferonderzoek 2018 en gebaseerd op Nederlanders van 6 jaar en ouder. Het bereik is gebaseerd op minimaal 1 minuut aaneengesloten kijken.

~ door pietboon op 28/05/2018.

Eén reactie to “Giro d’Italia bezorgt Eurosport record”

  1. Sinds de Olympische Spelen weten de kijkers Eurosport goed te vinden. Bij de etappe van Zaterdag had Eurosport zels meer kijkers als de F1 Kwalificatie op Ziggo sport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: