Wimbledon live op Eurosport én Ziggo Sport

Van 2 tot en met 15 juli staat de derde Grand Slam op de tenniskalender. De spelers mogen op het gras van het prestigieuze Wimbledon uitmaken wie zich de koning en koningin van het gras mogen noemen.

Eurosport heeft de eerste televisierechten voor dit toernooi, en Ziggo Sport heeft een sublicentie. De uitzendingen beginnen om 12:30 uur.

Vanwege het grote sportaanbod in juli, zoals de Tour, heeft Eurosport niet beide kanalen beschikbaar voor het tennis verslag. Vorig jaar had Ziggo Sport een sublicentie alleen voor Court 1, maar dit jaar mag Ziggo Sport wedstrijden van alle banen uitzenden.

Het toernooi wordt gespeeld op de All England Lawn tennis and Croquet Club, in de wijk Wimbledon. Vorig jaar wist Roger Federer zijn achtste titel te winnen, door Marin Čilić in de finale te verslaan. In 2016 behaalde de Nederlandse Kiki Bertens haar beste resultaat op Wimbledon, ze bereikte de derde ronde.

Wimbledon staat onder andere bekend om de aardbeien met slagroom, de spelers in witte kleding maar ook om de langste wedstrijd in de historie van het tennis. In 2010 stonden John Isner en Nicolas Mahut tegenover elkaar. De wedstrijd werd verspreid over drie dagen afgewerkt en duurde maar liefst 11 uur en 5 minuten. Isner was uiteindelijk de sterkste.

Op de Eurosport Player is er van 25 tot en met 28 juni ook live verslag van het kwalificatietoernooi van Wimbledon

~ door pietboon op 19/06/2018.

Eén reactie to “Wimbledon live op Eurosport én Ziggo Sport”

  1. Ik vind tennis op televisie fijn maar ik erger me wezenloos aan de reclame waardoor menig opslagbeurt niet te zien is. Moet je maar eens proberen bij een ander sport zoals bij voetbal… Als het even kan schakel ik al over naar de BBC want daar halen ze deze geintjes niet uit (bij tennis)….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: