Europese “Zomerspelen” met vele gelijktijdige streams bij Eurosport

Als een soort mini Olympische Spelen zullen onder de noemer “European Sport Championships” van 2 tot 12 augustus de EK’s van vele sporten gelijktijdig in Glasgow en Berlijn worden gespeeld. Met vele gelijktijdige streams geeft de Eurosport Player het meest complete verslag, en ook op tv doet Eurosport verslag.

Het gaat om het EK Atletiek in Berlijn en in Glasgow het EK Zwemmen inclusief Synchroonzwemmen en Duiken, het EK Wielrennen inclusief Baanwielrennen, Mountain Bike en BMX, het EK Turnen, het EK Roeien, het EK Golf en het EK Triathlon.

Natuurlijk zal er ook verslag op tv komen, met daar vooral de focus op het Atletiek en (Baan)Wielrennen.

Klik hier voor de Programmering Eurosport Player

Voor Eurosport betekent dit de officieuze aftrap van de ‘Road to Tokyo’, waar in 2020 de Olympische zomerspelen plaatsvinden. Eurosport is in Nederland de rechthebbende van alle Olympische Spelen tot en met 2024.

EK Atletiek Berlijn

De Europese kampioenschappen atletiek, die van dinsdag 7 tot en met zondag 12 augustus plaatsvinden in Berlijn, zijn live te volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Ook is er iedere dag rond de klok van 22 uur een extra programma waarin de highlights van de dag nog een keer langskomen.

Nederland is met een grote equipe vertegenwoordigd in de Duitse hoofdstad: maar liefst 23 vrouwen en 23 mannen gaan strijden om eremetaal. Onder hen Dafne Schippers (100m, 200m, 4x100m estafette), Sifan Hassan (5000m), Nadine Visser (100m horden), Anouk Vetter (meerkamp) en Susan Krumins (5000m, 10000m). Bij de mannen zijn Churandy Martina (100m, 200m, 4x100m estafette) en Eelco Sintnicolaas (meerkamp) de blikvangers van de Nederlandse selectie. In de ochtenden zijn de series live te volgen, terwijl de finales in de avond staan geprogrammeerd.

Het commentaar bij de beelden komt van de vaste atletiek-commentator van Eurosport, Ivo van Haaren. Van Haaren wordt op alle dagen bijgestaan door Michel Boeting, voormalig atleet en tegenwoordig atletenmanager.

~ door pietboon op 29/07/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: