De jacht op de Ligue 1 voetbalrechten

Update: Er is geen deal voor Nederland, België en Groot Brittanië. Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig. De kijker vist achter het net.

Morgen, vrijdag 10 augustus, begint de Franse voetbalcompetitie met Marseille tegen Toulouse. De televisierechten van de Ligue 1 zijn echter nog in onderhandeling en het is dus onduidelijk of het eerste weekend van deze competitie te zien is.

Tot afgelopen seizoen had Eurosport de rechten, maar dat contract is ten einde.

FOX Sports is voetbalrechten kwijtgeraakt. De jongens van FC Afkicken zijn wel getransfereerd naar FOX Sports. Een extra buitenlands voetbalpakket zou prettig zijn voor hen.

Ook Eurosport is de Serie A kwijtgeraakt. Naast de MLS hebben ze geen andere rechten. Ook daar is er ruimte.

Bij Ziggo Sport zitten ze vol. Vooral omdat ze geen internet only bonuskanalen hebben, die Fox en Eurosport wel hebben. Nog meer rechten bij Ziggo zou slecht zijn voor de kijker.

~ door pietboon op 09/08/2018.

2 Reacties to “De jacht op de Ligue 1 voetbalrechten”

  1. Tja gaat op de franse slag. Eurosport zegt geen deal te hebben gesloten mailde ze.. Dus wordt het Fox Sports of Ziggo sport. Als programmering van Ziggo bekijk volgend weekend raakt het allemaal al vrij vol met Serie A toevoeging.

  2. Blijft toch apart: bij het afsluiten van de rechten op Ligue 1 en Serie A viel te lezen dat het t/m 2018-19 was en nu hebben ze opeens op beiden niet meer de rechten?? Je zal maar net je jaarabo verlengd hebben en dan pas te lezen krijgen dat die twee niet meer te zien zijn -.- (ik niet gelukkig)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: