Alle 21 etappes Vuelta live bij Eurosport

Net als onder meer Simon Yates, Peter Sagan, Nairo Quintana, Fabio Aru en de Nederlandse renners Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema maakt de Eurosport-équipe zich op voor de derde en laatste grote wielerronde van dit kalenderjaar: La Vuelta Ciclista a España.

Alle 21 etappes zijn vanaf zaterdag 25 augustus drie weken lang dagelijks live te volgen bij het Home of Cycling, via Eurosport 1 én uiteraard ook ‘on the go’ via de Eurosport Player.

De Nederlandse wielerliefhebbers kunnen er weer goed voor gaan zitten: Kelderman werd vorig jaar al een keer vierde in Spanje, Kruijswijk is de man in vorm en Mollema liet zich onlangs in de Classica San Sebastian nadrukkelijk van voren zien met een tweede plek.

De ‘Gran Salida’ van de 73e editie van de Ronde van Spanje is zaterdag 25 augustus met een individuele tijdrit van 8 kilometer in Malaga. De finish is zondag 10 september in hoofdstad Madrid. Na 2000 en 2006 is het de derde keer dat de Vuelta in de Andalusische kuststad begint. Al in de tweede en vierde etappe heeft de Ronde van Spanje dit jaar aankomsten bergop, terwijl de race in totaal negen keer bergop finisht. Het wielerevenement dat voor het eerst plaatsvond in 1935, is in 1979 voor het laatst door een Nederlander gewonnen. Joop Zoetemelk was toen de sterkte in Spanje.

Kopman van de Eurosport-ploeg tijdens deze ronde is voormalig profwielrenner Karsten Kroon, die zelf zes keer aan de start verscheen van de Vuelta. Kroon zorgt tijdens de uitzendingen voor de analyses en de duiding. José Been is de commentator van dienst.

~ door pietboon op 16/08/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: