FOX Sports overtreedt willens en wetens Mediawet

Fox Sports heeft willens en wetens de Mediawet overtreden, ondanks dat ze er vooraf op gewezen zijn.

Zowel het Commissariaat van de Media als het Ministerie van OCW hadden vooraf aangegeven dat de Europa League wedstrijden van Feyenoord en Vitesse op een open kanaal uitgezonden moeten worden. Fox Sports heeft dit desondanks niet gedaan.

Één aanbieder, SKV in Veendam, ondernam wel actie en opende beide kanalen, Fox Sports 1 en 2, voor hun abonnees.

~ door pietboon op 16/08/2018.

4 Reacties to “FOX Sports overtreedt willens en wetens Mediawet”

  1. Het zijn dus de overige aanbieders die in de fout gaan door de kanalen van Fox niet vrij te geven.

  2. Wie overtreedt de Mediawet? Is het Fox Sports, of providers als KPN, Tele2, Ziggo, enz.? Als provider SKV te Veendam wel in staat was om de voetbalwedstrijden uit te zenden, dan waren die andere providers daar toch ook toe in staat? En heeft Fox Sports het alleenrecht? Dat is toch niet altijd zo geweest?

  3. Fox heeft zelf een open kanaal daarom zit de fout niet bij de providers. In deze fase is het aan de clubs zelf om de rechten te verkopen en blijkbaar heeft Fox het meest geboden.
    Kan me niet voorstellen dat Vitesse ook op een open net moest aangezien ze gelijkertijd speelden. Normaal als er iets op RTL 7 werd uitgezonden en een andere NL club speelde op dezelfde tijd zat het mooi op het betaalkanaal en was op het open net gewoon een schakelprogramma …

    • Fox zit inderdaad fout, o.m. omdat die een open kanaal heeft. Bovendien heeft Fox de mogelijkheid om andere kanalen te openen voor b.v. bepaalde voetbalwedstrijden. Maar dat betekent niet, dat providers vrijgepleit moeten worden. SKV in Veendam was wel in staat om die uitzendingen aan iedereen door te geven. Dat moeten de andere providers dus ook kunnen. Kennelijk had SKV de technische mogelijkheid die kanalen te openen, terwijl Fox zelf weigerachtig was om de Mediawet uit te voeren. SKV dacht dus kennelijk: “Als Fox het niet doet, dan doen wij het wel”, gesterkt door de Mediawet. Het zou ook kunnen, dat SKV een geldbedrag aan Fox heeft betaald. In het laatste geval probeerde Fox er een handeltje van te maken. Dit soort handeltjes vind ik verwerpelijk. Fox maakt dan misbruik van de situatie. KPN heeft onlangs nog misbruik gemaakt van een situatie. Wat was er aan de hand? In juli 2017 beëindigde KPN de landelijke doorgifte van de publieke regiozenders Sinds kort zendt KPN Omrop Fryslân / Omroep Friesland weer landelijk uit, omdat er een fors geldbedrag voor werd betaald. Kassa KPN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: