Update: Problemen met Suits en andere series op Belgische Netflix

Update: Ook andere series in Vlaanderen zijn hierdoor getroffen, zoals Grimm, Orphan Black en Doctor Who.

In België zijn seizoen 1 tot en met 6 van Suits beschikbaar op Netflix. Kijkers in Vlaanderen kunnen sinds kort echter seizoen 3 en 5 niet meer vinden in de catalogus van Netflix België. Het blijkt een rechtenkwestie te zijn in verband met de ondertiteling. Een “work around” is beschikbaar.

België is een meertalig land, en dit compliceert het inkopen van televisierechten. Sinds enkele dagen heeft Netflix wel een heel vreemd probleem. Vanwege de ondertitelingsrechten kan Netflix seizoen 3 en seizoen 5 van Suits niet tonen aan Belgische abonnees die de instellingen op “Nederlands” hebben staan.

Er is een “work around” om toch deze twee seizoenen te zien. De abonnee moet zijn account op “Engels” zetten en krijgen zo toegang tot zowel de Vlaamse als Waalse catalogus van Netflix. Alleen zo kan de abonnee deze seizoenen van Suits zien. Voor de overige 4 seizoenen hoeft dit niet.

In principe heeft dit natuurlijk niet echt met de rechten te maken, maar met de beperkingen van de platformen waarop Netflix uitzendt. Waarom zou het voor een Vlaamse abonnee qua rechten moeten uitmaken hoe ze hun taalinstellingen zetten. Netflix weet dondersgoed in welk land een abonnee zich heeft geabonneerd.

~ door pietboon op 24/08/2018.

4 Reacties to “Update: Problemen met Suits en andere series op Belgische Netflix”

  1. Ik kan dan alleen maar Franse ondertiteling kiezen. Is er ook Nederlandstalige ondertiteling?

  2. wanneer zou dit wel terug kunnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: