Netflix heeft moeite topseries te behouden

Afgelopen week kon je hier lezen dat seizoenen van de topseries Sons of Anarchy en Homeland toch niet per 8 september verdwenen op Netflix. Toch blijft het moeilijk voor Netflix om series langdurig vast te houden: ze hebben de licentie voorlopig maar met één maand kunnen verlengen. Er zijn kapers op de kust.

Er zijn kapers op de kust voor dit soort topseries, Sons of Anarchy staat op plek 4 bij Netflix. Amazon, Film1, Ziggo Movies & Series en Videoland zijn enkele concurrerende streaming diensten die in Nederland beschikbaar zijn. Ziggo heeft bijvoorbeeld vanaf 5 november exclusief seizoen 4 van Outlander.

Netflix probeert enkele series wel vast te houden, zo als blijkt uit deze ene maand verlenging, die trouwens ook geldt voor Prison Break, How I Met Your Mother en New Girl. Maar echt zekerheid voor langere tijd is nu nog niet gelukt.

Zoals ook vorige week hier gemeld lukt het niet voor iedere serie, of ziet Netflix niet de toegevoegde waarde. De eerste 3 seizoenen van Modern Family en White Collar verdwenen, alle seizoenen van Lie To Me en The Unit zijn verdwenen. Ook American Horror Story: Murder House is niet meer beschikbaar.

~ door pietboon op 11/09/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: