Onze steden door de ogen van dieren in BBC’s “Cities: Nature’s New Wild”


Een otter familie onder een viaduct in Singapore

Cities: Nature’s New Wild onthult ’s werelds meest buitengewone wilde dieren die leven in de nieuwste en snelst veranderende habitat op aarde – de steden.

Vanaf zondag 30 december 21:00-22:00 uur drie weken lang op BBC Two

De meesten van ons zien de steden als betonnen jungles, verstoken van natuur. Voor dieren van alle soorten en maten is het gewoon een nieuwe habitat, vol met nieuwe en verrassende kansen. Met dezelfde behoefte als de mens, staan ze ook voor dezelfde uitdagingen en kunnen ze als ze hun kaarten goed spelen alles vinden wat ze nodig hebben om in de stad te overleven.

Voortbouwend op de laatste aflevering van Planet Earth II, biedt deze innovatieve serie een gevarieerde cast van dieren die zich beter aanpassen aan deze nieuwe wereld dan had kunnen worden voorspeld, niet alleen door hun aangeboren vaardigheden en capaciteiten toe te passen op het leven in de stad, maar ook door het maken van verbluffende fysieke of gedragsmatige aanpassingen.

Van bultruggen zwemmend in Hudson Bay in New York tot enorme kolonies mega-vleermuizen in Adelaide, van Afrikaanse pinguïns die nestelen in Kaapstad tot Birmese pythons die leven in de straten van Bangkok, met deze serie ontdekken we onze vertrouwde steden door andere ogen: de ogen van de dieren die erin leven.

~ door pietboon op 23/12/2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: