Update: 9 februari Bowie avond op BBC TV

Op 9 februari 2019 staat David Bowie centraal in twee BBC televisieprogramma’s, op respectievelijk BBC Two en BBC Four. In januari was het drie jaar geleden dat David Bowie overleed, en deze uitzendingen komen in aanloop van de 50ste verjaardag van Space Oddity.

Update: de uitzendingen zijn uitgesteld naar 9 februari. Om 22:00 op BBC Two en om 23:55 uur op BBC Four

De avond begint op BBC Two met “David Bowie: Finding Fame” en richt zich op de periode 1966-1973, en wordt direct erna vervolgd met “David Bowie at Glastonbury 2000”, het concert dat eind november 2018 ook als album uitgebracht is.

David Bowie: Finding Fame

Deze documentaire vertelt het verhaal hoe David Robert Jones, David Bowie werd, en hoe Bowie daarna Ziggy Stardust werd, en hoe Ziggy onsterfelijk werd en hoe het muzikale landschap daardoor werd veranderd.

We zien en horen opmerkelijke niet eerder vertoonde audio opnames, niet eerder vertoonde archiefstukken samen met interviews met familieleden, vriendinnen, langdurige vrienden en artiesten die in die eerste jaren met hem speelden. Een film over de blauwdruk uit de jaren 60 die de rest van zijn cariere zou vormen.

De film start in 1966, het jaar dat David zijn achternaam veranderde in Bowie, toen hij geintereseerd was in verschillende zaken, van the Flowerpot Men, Anthony Newley tot Tibetaanse Boedisme. Met behulp van 8-track master tapes worden klassiekers, zoals Space Oddity, The Man Who Sold The World en The Laughing Gnome, ontleed. Er zijn niet eerder gehoorde demo’s, niet eerder vertoonde beelden van zijn reis door Siberie in 1973 en Ziggy-beelden die verloren gewaand waren.

David Bowie at Glastonbury 2000

Het concert van zondag 27 juni 2000, toen Bowie Glastonbury met een twee uur durende act afsloot. Toentertijd mocht op verzoek van Bowie maar een half uur op de BBC getoond worden, maar gelukkig bleven de camera’s wel aan om de rest op band te zetten. Van die twee uur toont BBC Four nu een uur lang alle hoogtepunten, met de niet eerder uitgezonden vertolkingen van Ashes to Ashes, Starman en Let’s Dance.

In 2000 kwam Bowie voor het eerst sinds 1971 weer terug op Glastonbury. Het is waarschijnlijk een van zijn beste live optredens sinds de jaren 70.

~ door pietboon op 20/01/2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: