UFC Praag zaterdag 23 februari live bij Veronica

Op zaterdag 23 februari aanstaande zendt Veronica UFC Praag vanaf 20.30 uur live uit op televisie. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse UFC-circus in Tsjechië neerstrijkt. Het is ook meteen het eerste UFC-evenement in Europa van dit jaar. Het hoofdgevecht draait om de Poolse Jan Blachowicz en de Braziliaanse Thiago Santos. Nederland wordt vertegenwoordigd door Stefan Struve.

Met zijn 2 meter en 13 centimeter is de Nederlandse Stefan Struve (links afgebeeld op de foto) de langste vechter uit de UFC. Stefan “Skyscraper” Struve zal het gaan opnemen in de co-main event tegen de Braziliaanse Marcos Rogerio de Lima (rechts afgebeeld op de foto). Een belangrijk gevecht voor Struve want hij komt uit een slechte reeks van drie verliespartijen op rij, iets wat hem nooit eerder is overkomen.

Struve is een vechter met een verhaal; hij maakte zijn debuut in de UFC in 2009 en zit dus al bijna 10 jaar bij de organisatie. Als 21-jarige jongen kwam hij bij UFC terecht en dat is voor een zwaargewicht erg jong. Hij kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn carrière. Zo heeft hij een winst op voormalig wereldkampioen Stipe Miocic behaald en wist hij een paar keer terug te komen in gevechten die hij leek te verliezen. Het is dus een vechter met karakter. Maar het zat hem ook tegen; hij kampte met een lekkende hartklep waardoor hij misschien nooit meer mocht vechten. Gelukkig kon hij met de juiste medicatie zijn carrière voortzetten maar hij heeft wel bijna twee jaar stil gezeten.

~ door pietboon op 21/02/2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: