Eurosport Nederland lanceert de tennispodcast ‘Achter de Baseline’

Achter de Baseline is de nieuwe tennispodcast van Eurosport. Commentator Abe Kuijl en verslaggever David Avakian bespreken op regelmatige basis alle ins en outs van het tennis. Met interviews, anekdotes en gasten uit de tenniswereld komen alle facetten van de tenniswereld aan bod.

Eurosport mag zich in Nederland en België ‘Home of Grand Slam Tennis’ noemen. Alle vier de Grand Slams – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open – zijn van de eerste service tot en met het laatste matchpoint te zien bij Eurosport. Met Achter de Baseline biedt Eurosport verdieping rond de tenniswereld in aanloop naar en tijdens de Grand Slams.

Abe Kuijl en David Avakian hebben Achter de Baseline eerder in eigen beheer gepubliceerd. Eurosport is blij dat ze dit na een pauze van twee jaar in samenwerking voortzetten.

In Achter de Baseline aflevering 1: ‘Ready? Play!’ bespreken Abe Kuijl en David Avakian het tennistoernooi van Indian Wells en de verschillen met Miami. Abe belt met Betty Stöve over het mogelijke ranking-record van Kiki Bertens en David sprak Robin Haase over het vertrek van ATP-president Chris Kermode. Roger Federer legt uit waar zijn topmaand maart vandaan komt en we horen Rafa Nadal over zijn blessures en Nick Kyrgios. Tenslotte komen de Canadese toptalenten Felix Auger-Aliassime, Bianca Andreescu en David Shapovalov aan bod (en David laat weten hoe je dat uitspreekt).

Abe Kuijl volgt al sinds 2006 het tenniscircuit als journalist voor o.a. TENNiS Magazine en heeft in die hoedanigheid inmiddels alle grote tennistoernooien wel een keer bezocht. Sinds 2012 geeft hij tenniscommentaar bij o.a. Eurosport, een ambitie die hij al op jonge leeftijd had.

David Avakian is freelance verslaggever en bezoekt in die rol sinds 2018 de Grand Slams voor Eurosport. David is lid van de International Tennis Writers Association (ITWA). Hij schrijft al ruim vijf jaar voor TENNiS Magazine en is de meeste reizende tennisjournalist van Nederland.

~ door pietboon op 09/04/2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: