Einde KNVB Bekervoetbal bij FOX TV?

Als er binnenkort geen nieuw doorgifte-overeenkomst wordt afgesloten tussen KPN en FOX, zal FOX TV zijn “open net” status kwijtraken. FOX TV is te zien op kanaal 11 bij Ziggo en tot 1 juni nog op kanaal 14 bij KPN. Bepaalde sportwedstrijden, zoals de samenvattingen en live (halve) finales van de KNVB Beker, moeten te zien zijn op een open net, en zullen dus als er niets verandert niet alleen bij FOX TV te zien kunnen zijn.

Om een “open net” status te hebben moet een zender volgens de Mediawet ongecodeerd uitzenden met een bereik van ten minste 75% van alle huishoudens in Nederland, waarvoor geen andere kosten verschuldigd zijn. Als de doorgifte van FOX TV bij KPN wegvalt, wordt deze 75% niet meer gehaald.

Het bedrijf achter FOX TV is er dus veel aan gelegen om deze status te behouden. Het zusterkanaal FOX Sports, dat wel gecodeerd is, heeft namelijk de rechten voor deze wedstrijden, maar heeft een partner nodig voor het uitzenden op het open net. In eerdere jaren werd dat gedaan door middel van samenwerken met zenders van SBS (nu Talpa).

KPN moet aan het bedrijf achter FOX TV betalen voor doorgifte, en is niet tot een verlenging van de overeenkomst gekomen. Dit kan impliceren dat ze minder willen betalen dan in eerdere jaren. Het enige dat KPN naar buiten brengt is dat er weinig kijkers zijn voor de zenders waarover wordt onderhandeld. FOX staat dus met de rug tegen de muur en heeft geen andere optie dan de doorgiftekosten voor KPN te verlagen.

~ door pietboon op 12/04/2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: