Nieuwe BBC podcast serie over de Apollo 11 missie

Op 13 mei 2019 lanceert de BBC de nieuwe 12-delige podcast serie “13 Minutes To The Moon”. Het Apollo maanprogramma staat centraal door in te zoomen op de laatste 13 minuten van de Apollo 11 missie, 50 jaar geleden, waarbij het bijna mis ging. De communicatie viel weg, techniek haperde en de brandstof raakte op.

De podcast is te horen via je reguliere podcast app en de speciale BBC website. Van 13 mei tot 20 juli, wekelijks op maandag een nieuwe aflevering.


Deze nieuwe podcastserie vertelt het verhaal van de wetenschappers, technici, programmeurs en austronauten wiens werk gedurende die spannende minuten – en de jaren die eraan vooraf gingen – ervoor zorgden dat het toch niet misging.

De themamuziek voor deze serie is geschreven door de Grammy- en Oscarwinnaar Hans Zimmer, de eerste keer dat de componist voor een podcast muziek heeft geschreven.

De laatste aflevering van de 12-delige serie zal rechtstreeks worden opgenomen in de Houston Rice University, de plek waar John F. kennedy zijn beroemde toespraak in 1962 hield. Deze aflevering zal gepubliceerd worden op de dag van de 50ste verjaardag van de eerste maanlanding, 20 juli 2019.

13 Minutes To The Moon is het volledige verhaal van een overwegend jonge groep mensen die samen de visie van JFK tot werkelijkheid moesten brengen in de periode 1961-1969.

Aan het einde van de serie horen we tot in detail hoe de laatste dramatische 13 minuten van de Apollo 11 maanlanding verliepen. Aflevering 11 duurt ook precies die 13 minuten voor een real time verslag.

Luisteraars naar BBC World Service radio kunnen deze 12 delige podcast serie ook wekelijks vanaf 15 mei in 20 delen van 6 minuten op de reguliere radio horen.

~ door pietboon op 05/05/2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: