WK 2019 met Oranjeleeuwinnen live bij de NOS

De NOS doet van vrijdag 7 juni tot en met zondag 7 juli, van de eerste tot de laatste minuut, verslag van het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk. Vijfentwintig voetbaldagen in precies een maand tijd. En via alle mogelijke platforms: televisie, radio, online en social media. Met vanzelfsprekend volop aandacht voor het Nederlands elftal, de Europees kampioen.

Alle 52 wedstrijden van het WK zijn live te zien via NOS.nl en de NOS-app. 31 duels zijn rechtstreeks te zien op televisie. Dit zijn alle wedstrijden van het Nederlands elftal, de avondwedstrijden (21.00 uur) en alle wedstrijden van de achtste finale tot en met de finale.

De NOS volgt de verrichtingen van het Nederlands elftal op dit WK op de voet. De wedstrijden van Oranje zijn rechtstreeks te zien op NPO 1 en integraal te horen via NOS Langs de Lijn op NPO Radio. Met radio- en televisiecommentatoren ter plekke. De Oranje-analytici zijn Mandy van den Berg, Daphne Koster en Pierre van Hooijdonk, die samen met Gert van ’t Hof de wedstrijden bespreken. Verslaggevers Jeroen Stekelenburg en Rivkah op het Veld nemen de interviews met de bondscoach en de spelers voor hun rekening. Edwin Cornelissen is de radioverslaggever ter plekke. Ook online en via de social mediakanalen van NOS Sport is er met liveblogs, podcasts, stories en specials volop aandacht voor Oranje.

Op prime time volgt NOS Studio France, waarin de 21.00 uur wedstrijd centraal staat. Studio France is er rond de klok van half negen. Na de 21.00 uur-wedstrijd gaat het programma door tot kwart over elf. De presentatie is in handen van Sjoerd van Ramshorst en side-kick Suse van Kleef. Laatstgenoemde is NOS-correspondent in Groot-Brittannië en heeft veel kennis van het vrouwenvoetbal. Zelf kent ze een verleden als jeugdinternational. Samen met analisten en gasten praten zij over de laatste ontwikkelingen op het WK. Ook is er iedere dag een schakeling met verslaggevers Jeroen Stekelenburg en Rivkah op het Veld voor het laatste Oranjenieuws en reportages over de teams, spelers en ander WK-nieuws.

~ door pietboon op 23/05/2019.

7 Reacties to “WK 2019 met Oranjeleeuwinnen live bij de NOS”

 1. Zijn die oveige 21 duels op de tv te zien op Eurosport 1 en mogelijk 2, of andere zenders? Zo ja, welke?

 2. Als je smart tv hebt kan je via de NOS app kijken. Ga ervan uit dat de meesten dat na zoveel jaar wel hebben.

  • Ik heb wel Smart tv, maar ik denk, dat heel veel mensen dat niet hebben. Ik vind niet, dat je er zomaar van uit moet gaan dat ze dat wel hebben. En minderheden zijn ook belangrijk. Er zijn nog heel wat mensen met een “ouderwets” “bakbeest” van een televisie van 10 a 20 jaar terug, of zelfs nog ouder.

   • Los van het feit dat Chromecast en AirPlay ook een goede penetratiegraad hebben, betekent het feit dat niet iedereen het kan zien dat ook die andere 21 wedstrijden live op tv moeten worden uitgezonden.

   • U hebt er niet bij vermeld, op welke andere tv zenders wedstrijden te zien zijn. Dat zijn de BBC, ARD, ZDF, Belgische zenders en mogelijke andere zenders. De NOS zendt bijvoorbeeld op zaterdag 8 juni slechts 1 wedstrijd uit op de tv, terwijl er 3 wedstrijden die dag zijn. Wel wat magertjes.

   • Waarvan akte.

 3. Zijn die overige 21 duels op de tv te zien op Eurosports 1 en/of 2? Of op andere zender(s)? Zo ja, welke? Bij de verzending van mijn zojuist verzonden e-mail over dit onderwerp is er iets misgegaan. Vandaar deze vraag opnieuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: