De onofficiële UPC DVR handleiding


UPC heeft een officiele handleiding voor hun mediaboxen online staan, maar niet alle mogelijkheden staan daar in. Daarom ben ik begonnen met het samenstellen van een onofficiele handleiding voor de Mediabox met opnamemogelijkheden, de DVR. Steeds meer secties zullen worden gevuld.

Opnemen

EPG/Guide

On Demand

 • Channels on Demand, incl. programma gemist diensten
 • Films, series en documentaires
 • Abonnement of betalen

Interactief

 • Menu
 • Rode knop diensten
 • Sluiten

Overig

 • Radio

95 Reacties to “De onofficiële UPC DVR handleiding”

 1. Een goed initiatief; ik heb mezelf ook al het lazerus gezocht naar een goeie manuel; Ik heb nu 1 dag de 8485dvb mediabox HD-dvr
  Het valt me op dat bij het starten niet meteen de juiste ingang wordt gekozen bij mijn Samsung LE40B650. Het eerdere digitale Upc systeem deed dat wel. Verder heeft de 8485 zich al 2 maal uitgeschakeld bij het kijken naar Nederland 1 in HD……heb je tips ?? Keep doing the good work !!

  • Helaas heb ik daar geen ervaring mee, en kan ik je niet helpen. Maar je kunt wel via Twitter een vraag stellen aan @UPC (mits je twittert natuurlijk)

 2. http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/video/ps8611/ps8612/ps8644/7015725.pdf

  dit is de handleiding van de Cisco 8485DVB, de zwarte UPC HD Mediabox

 3. hallo,

  leuke site!!! Weet iemand hoe ik een opname van de dvr op een dvd krijg? groetjes.

  • Hallo Esra, zie dat je reactie van sept 2010 is. Toch wil ik even reageren. Heb mediabox upc via scart verbonden met eigen harddisk recorder. Stel ik heb een opname op de mediabox van 30 minuten. Dan plan ik een opname in met mijn eigen harddisk recorder op, in mijn geval, kanaal av1 eigen recorder van 30 minuten te beginnen zeg over 3 minuten. Vlak voor de opname zou moeten beginnen zet ik op eigen recorder kanaal op av1 en speel ik de opgenomen 30 minuten af met mediabox van upc. Als de opname op eigen harddisk recorder is geslaagd, dan op eigen recorder de opname bijwerken en branden op een rewritable dvd. Die speel ik dan weer af op een losstaande dvd-speler of een dvd-station op de pc. Ik finaliseer de dvd wel en maak een menu. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

 4. FANTASTISCHE MANUAL!

  Is het al mogelijk om Meerdere opnames tegelijkertijd te doen?

  • Dat is al een hele tijd mogelijk. Met een DVR met twee tuners alleen als de recorder op stand by staat, maar bepaalde HD DVRs hebben drie tuners, dan kan je standaard twee opnames tegelijk doen.

 5. Hallo,

  Dank voor alle info. Ik heb echter 1 vraag. Op mijn 8485DVB blijft er maar een lampje knipperen en ik kan niet achterhalen wat het betekent. Er zitten 2 groene lampjes links naast de klok. Van die 2 blijft de linkse knipperen. Enig idee wat dit betekent ?

  • Helaas ken ik dat type niet. Maar misschien één van de andere lezers?

   • Beste Piet,

    Dank voor je reactie, is helaas de enige. Succes met de site.

    Gr. Simon

   • dit heeft met de installatie van interactieve tv te maken. Als het lampje knippert is er niet of niet goed interactieve tv geinstalleerd.

  • Hallo,

   Ik heb geen antwoord op je vraag waarom het lampje blijft knipperen.
   Ik heb het zelfde probleem en kan het ook niet achterhalen. Dus als jij het evt. al weet zou ik het ook graag willen weten.

   • Dit heeft waarschijnlijk te maken met de kwaliteit van het signaal. Wij hadden dit ook en toen we de kabel hadden vervangen voor een betere, was het knipperen ook verholpen.

  • Heb vandaag ook mijn 8485 van Ziggo ontvangen en verbaasde me ook over het lampje. Heb dit gevonden ergens op een forum, weet niet of ik hier een link mag plaatsen.

   Hier de vraag: wat betekend het groene lampje in het display met die pijltjes? moet die knipperen of continue branden

   Antwoord: Knipperend groen lampje betekent dat de ontvanger nog niet helemaal goed aangesloten is. Bij interactieve televisie moeten de signalen in 2 richtingen gaan en nu werkt alleen het ontvangende signaal. Bij mij moest ik de wandcontactdoos vervangen door de meegeleverde wandcontactdoos (dacht dat dat niet nodig was) en ik heb de bekabeling vervangen.

   • Dit betekend dus dat als je geen interactieve abo neemt het lamje blijft knipperen, weg met dat ding pffffff

   • Beste Frank,

    Dank voor het antwoord, ik ben er net achtergekomen. Ik wil helemaal geen interactieve tv, dus ga ook niet mijn bekabeling aanpassen o.i.d. Is echt irritant zo’n knipperend lampje.

    gr. Simon

  • heb op internet gelezen dat dit te maken heeft met interactivetv ,als je dat niet heb blijft het knipperen
   of deze info juist is weet ik niet

  • Ik heb de zelfde situatie. Alles lijkt het te doen maar dat kleine lampje (met twee blinksemschikten als afbeelding) blijft knipperen. Ik heb een Philips HD TV. er op geschakeld staan. Weet niet wat te doen.

 6. idem hier dat groen knipperende lampje , vandaag gekregen via Ziggo
  Heb ook geen idee wat dit betekent

  • Hallo,

   Dat groene lampje duidt op een verkeerde aansluiting. Bij mij was dat ook het geval….ook interactieve televisie werkte eerst niet. Wat blijkt….ik had de bijgeleverde splitter (TV/radio/data) op de hoofdaansluiting geplaatst….en hierna deze verbonden met de bijgeleverde versterker. Even met ZIGGO gebeld….en het bleek dat je die hele splitter niet hoefde te gebruiken. Vanuit de eengats hoofdaansluiting gaat een coax kabel direct naar de versterker. Internet Modem, en PVR gaan dan direct op de versterker.

   Eenmaal de splitter ertussen uit gehaald….geen knipperend groen lampje meer…..en prima interactieve TV.

   Succes !!

   Marco

   • IK HEB ER GEEN SPLITTER TUSSENZITTEN MAAR IK KRIJG HET LAMPJE NIET UIT WAT IS PRECIES DE VOGORDE VAN JE AANSLUITING EN WAT HEB JE ALLEMAAL GEBRUIKT

   • Het knipperende lampje heeft zoals hier al vermeld te maken met een niet juiste aansluiting. Ook als je geen extra abonnement neemt kan deze stoppen met kipperen.
    -Zorg dat je de kabels juist aansluit. Dus uit de muur (hoofdaansluiting) naar de dataingang op de breedband versterker.
    Van uit de versterker naar het modem (als je ziggo internet hebt) en vanuit de versterker naar de wanddoos waar je je cisco op aansluit. Let op dit moet wel een eengats aansluiting zijn. (bij mij was deze mee geleverd.)
    Nu naar het menu-> instellingen -> systeem -> interactieve TV installeren-> ja….
    Mocht je je radio via de kabel willen beluisteren zal je de splitter moeten gebruiken maar anders kun je die weg laten.
    Zonder extra abonnementen kan je wel bij video on demand, on Demand films vanaf € 2,95
    Voor Net Gemist betaal je € 4,95 p/mnd
    Voor TV-theek betaal € 9,95 p/mnd

    maar bovenal als het goed is aangesloten ben je van het knipperende lampje af. (na istallatie kan het zijn dat je de ontvanger even opnieuw moet opstarten met de knop aan de achterzijde)

   • Ziggo vertelt me zojuist dat het beruchte knipperende lampje ook optreedt gedurende de eerste twee weken na initiële activering van de smartcard. “Is geen geheim maar wordt niet gecommuniceerd” en soortgelijke non-uitleg.

 7. Hallo
  Ik heb een vraag over de Cisco Mediabox HD DVR (8485DVB) via UPC.
  Ik heb hem geinstalleerd op mijn Sony 40EX600 full hd tv.
  Alles funktioneerd goed ik kan de UPC media box goed gebruiken.
  Alleen heb ik een vraag met betrekking tot mijn TV.
  Met mijn TV kan ik via de afstandbediening switschen tussen Anoloog en Digitaal kijken via de afstandsbediening van de Sony TV.
  Via de TV heb ik de anologe kanalen wel op de TV opgeslagen.
  Nu wil ik de digitale kanalen ook oslaan op de TV, alleen lukt dat niet omdat het lijkt alsof er geen digitaal signaal van de box naar de TV wordt verzonden.
  Via mijn woonplaats heb ik de activeringscode 208 gebruikt.
  Daar kreeg ik door dat het netwerk ID 43146 is en de Frequentie is 164000
  Als ik deze 2 items invoer in het daarvoor bestemde scherm van Sony en ik laat hem zoeken naar digitale kanalen dan vindt hij niets.
  Weet u hiervoor of iemand anders de oplossing ?
  Ik heb gesproken met een medewerker van UPC en die konden mij ook niet verder helpen.
  Ik vind het juist zo praktisch als ik geen gebruik maak van alle toeters en bellen van de mediabox, ik gewwon kan kijken met de éne afstandbediening van mijn Sony.
  Kortom, weet iemand een manier om de digitale kanalen op de TV op te slaan.

  [piet: reacties hier plaatsen zodat ik ze kan doorsturen]

  Bij voorbaat mijn dank,
  m.v.g. Henk Sintnicolaas

  • Hallo Henk

   Dat zal niet lukken. Upc zenders zijn (net als ziggo) speciaal gecodeerd, zodat deze alleen met een mediabox te ontvangen zijn. In de mediabox staan de zenders. Je kiest er een en deze wordt dan aan de tv doorgeveven via scart of hdmi. In de tv zit tegenwoordig wel een CAM insteekslot. Als hier een cam module in gestoken wordt dan kun je de zenders wel in de tv opslaan, omdat deze module het gecodeerde signaal decodeerd zodat je tv er meer overweg kan. Echter alleen ziggo levert voor haar klanten deze module. Indien je trouwens z”n module hebt via de TV, dan kun je het signaal niet opnemen, wat wel weer kan met een digitale mediabox met opname functie.

 8. [quote]Kortom, weet iemand een manier om de digitale kanalen op de TV op te slaan.[/quote]

  Dit gaat enkel als er gebruik gemaakt wordt van het CI+ systeem op uw televisie. Helaas werken bij UPC de mediabox en de smartcard nog niet los van elkaar. Zodoende zullen de ingestelde zenders enkel vast op de mediabox staan. Een alternatief is het instellen van favorieten op de mediabox en verder kunt u de afstandsbediening van uw mediabox instellen voor uw televisie, zodat u enkel 1 afstandsbediening hoeft te gebruiken.

  MvG Joost Verhaagen

 9. Ik heb een vraag over het opnemen via de Guide (UPC Mediabox met DVR). Ik zie geen mogelijkheid om een programma dat ik daar selecteer, bijv. dagelijks of wekelijks te herhalen. Die herhaalmogelijkheid is er wel bij handmatig instellen, maar dan kun je weer niet de naam van het opgenomen programma instellen (alleen de zender wordt dan vermeld). Dan heb je dus in ‘mijn opnamen’ een hele lijst met zenders, maar je ziet dan niet in een oogopslag wel programma het was dat je hebt opgenomen.
  Mijn vraag is dus eigenlijk: is er een manier waarop je een herhaling van opnames (dagelijks/wekelijks) kunt invoeren waarbij de naam van het programma wordt weergegeven in de lijst, i.p.v. de naam van de zender?

 10. Ik heb wel een ander probleem. Als ik zap met de ab van de 848 blijft die vaak haken en rent hij door alle zenders heen. GELDt OOK VOOR HET geluid. Dan gaat hij door tot het allerhardst en als ik weer op min druk gaat hij tot mute. Dus niet te stoppen . Zeer irritant

 11. HELP! Vandaag de 8485 van ziggo ontvangen. Gebruik ‘m alleen als PVR. Weet iemand waar ik de zenders kan sorteren, net zoals op een tv van 15 jaar geleden? Het lukt mij niet deze optie te vinden. Volgens ziggo had 8455 wel die optie. Het kan toch niet zo zijn dat ik moet onthouden dat bijv sbs6 HD op kanaal 134 staat? die moet toch gewoon op voorkeuze 6?

  Alvast bedankt

 12. Aan de achterkant ztten twee RJ45 ingangen. Boven de ene staat “Multi TV” en boven de andere “Ethernet”. De Cisco 8485 DVB kan dus op Internet worden aangesloten? En zo ja, wat kan je er dan mee?
  Ik zou de opnames van de harde schijf wel willen doorsturen naar een PC in het netwerk en dan een DVD branden. Kan dat?

 13. ik mis de aansluitings mogelijkheden, zoals de digitale
  optical aansluiting . ik heb deze aangesloten maar krijg geen
  signaal op mijn versterker .

 14. Mijn Cisco 8485 blijft in een opstart loop hangen. Resetten
  help niet. Hoe kan ik hem forceren naar de
  fabrieksinstellingen?

  • Ik heb dit probleem zelf kunnen oplossen.
   Gedurende een dergelijke opstartloop continue de menu knop met regelmaat indrukken op de afstand bediening. Polseling verscheen het menu, naar instellingen en fabriekinstellingen dan 4 maal 0 drukken en OK. Het kan zijn dat je niet snel genoeg bent en de opstart loop weer begint, dan nogmaals proberen. Uiteindelijk de fabrieksinstellingen kunnen herstellen en een normale installatie gedaan en het probleem is verholpen.

 15. Nogmaals dit probleem
  De 848 blijft hangen als ik zap! Ook met geluid harder en zachter maar ook in het menu. Hij rent ahw langs alle zenders. Please wie kan mij helpen. Ziggo doet er niets aan en wil het probleem niet erkennen. We hebben een samsung tv

 16. Ben van plan ee 8455 te kopen, functioneert deze ook goed zonder interactief abonnement?

 17. Ik weet niet of dit de juiste plaats is om dit te vragen maar ik doe het toch ;-)
  Hoe bevalt de Cisco 8485? Is het apparaat snel? Hoe bevalt het stopzetten van Live televisie? En gaat het opnemen via de EPG altijd goed?

  • Ik merk dat de Cisco vergeleken met andere UPC mediaboxen die ik heb gehad trager reageert als ik live televisie stopzet.

   Wat me echter meer stoort is het feit dat je handmatig het audio signaal moet synchroniseren met het beeld, en dat is me nog steeds niet naar tevredenheid gelukt.

   Ook jammer dat er maar 2 tuners in zitten.

 18. Ziggo net gebeld. Die geven aan dat het door een fout komt die in een update dat. Wordt vanzelf verholpen bij een nieuwe update

 19. hierboven post betrof het knipperende lampje

  • Maar hopen dat die nieuwe update snel komt wat ik word gek van dat knipperende lampje. En nee, ik wil geen interactieve tv van Ziggo!

 20. geweldige webside piet. ik heb er veel van opgestoken. veel succes vrgr hans

 21. Hallo Piet,
  Ik zou een beroep willen doen op je kennis inzake de afstandbediening van upc en deze helaas gecombineerd met die van de tv, radio etc.
  Ik weet dat er universele AB zijn die allerlei tv,radio en dvdr kunnen linken in een AB.
  Weet jij een goede afstandbediening (betaalbaar) die toegankelijk is ?
  Ik probeer mn buurtjes hier ook mee te helpen maar kom niet echt verder…
  alvast dank,
  Theo.

  • Ik heb een tijd geleden veel goede zaken gehoord over de Logitec Harmony One, misschien is er inmiddels al een opvolger van. Op het gebruikersforum Chelloo.com moet je maar eens hierop zoeken.

  • Je kan ook de afstands bediening van upc linken met het merk van je tv. er zit ook een tv knop op de afstandsbediening

 22. Hoe kan de usb-functie aan de voorzijde worden geactiveerd en als dit mogelijk is, wat kan ik ermee?

 23. Hallo,
  Wat is de functie van de 2 ethernet aansluitingen op de cisco HD DRVR mediabox ?

 24. hallo. Sinds gisteren hebben we een nieuwe tv. Voorheen konden we gewoon int act tv van ZIGGO bekijken maar sinds de nieuwe is aan gesloten wel gewoon tv maar int act niet. Op de ontvanger cisco 8485 dvb knippert nu een lampje bij het 2 pijltjes icoon. Kan dit aan de aansluiting liggen. Eerst met scart geen probleem maar met hdmi kabel wel.

 25. Wat een slapgeouwehoer hier.
  JAMMER DAT ER MAAR 2 TUNERS INZITTEN??
  Hoeveel programma’s had je op willen nemen?? 20???
  Er zijn geen decoders met meer als 2 tuners suffe!

 26. Ik wil in 1 keer alle DVR-opnames wissen, wie weet of en hoe dit kan?

 27. Hey super dit!
  Ik heb ook een mediabox DVR van upc.
  Alleen lijkt niets te werken, als ik op pauze druk stopt het beeld wel , maar hervatten ho maar.
  Als ik probeer iets op te nemen staat er ook niets opgenomen in de lijst.
  Heb de box nog maar net dus misschien werkt het nog niet?

 28. Dit is echt handig. Heb wel een vraag. Kan het antwoord niet in je handleiding vinden.

  Wat ik graag zou willen weten is hoe ik versneld, dus niet alleen met fast forward, door een opname kan spoelen naar het punt waar ik wil gaan kijken. Ik heb het een en ander geprobeerd maar kan nog niet echt aangeven hoe het moet. Wat ik heb gemerkt is dat wanneer ik op de numerieke toetsen druk het afspelen naar een punt vooruit springt. Maar hoe en waarom weet ik dus niet.

  • Dat is recent door UPC veranderd met een software wijziging.
   Voorheen kon je bookmarks aanmaken, dat kan niet meer. Wel kan je tegenwoordig met de toets aan beide zijden van de OK knop voor en achteruit spoelen. Je kunt in de instellingen van de UPC mediabox kiezen of je 30 seconde, 1 minuut of zelfs 5 minuten per klik naar voren wilt. Voor vooruit en achteruit kan je verschillende waarden instellen. Ik weet ook dat Ziggo gebruikers deze site bezoeken, hoe daar de software is ingesteld weet ik niet.

   • Piet, zal antwoorden op je reactie. Heb de bevestiging. Tik met de numerieke toetsen de minuten in van de opname en je stapt naar dat punt. Was eigenlijk te simpel om te bedenken.

   • Ga ik morgen bij UPC box proberen

 29. Piet,

  Ik ben inderdaad een ziggo gebruiker en moet eerlijk gezegd opzoeken of ik iets dergelijks ook kan instellen. Vanmiddag ben ik nog wel verder gegaan met uit proberen van de numerieke toetsen. Volgens de ziggo handleiding kun je hiermee een bepaald deel van de opname opzoeken. Mijn idee was dat je bijvoorbeeld door het indrukken van 5 toets 5 minuten vooruit zou springen. Het lijkt erop dat er naar het 5 minuten punt van de opname wordt gesprongen. Ik ga straks verder met zoeken en zal het resultaat aan je laten weten.

 30. Hoi

  Ik heb een vraagje voor de ziggo gebruikers. Hoeveel signaal sterkte hebbben jullie voor het goed functioneren van interactieve. Ik heb zelf 56-71 procent maar interactive valt elke keer weg. kabel is direct aangesloten en is van top kwaliteit. ik weet niet wat ik nog meer kan doen.

  gr wesley

 31. Hallo kan ik de ziggo interactieve hardiskrecorders ook met andere providers gebruiken bv bij upc

 32. Beste Piet,
  Is het mogelijk om de USB poort te gebruiken voor onze eigen harde schijf. Het wil niet lukken om of met een USB stick of vanaf de externe harde schijf een film te kunen bekijken.
  Weet jij misschien raad?

 33. is het mogelijk om de decoder van upc te gebruiken voor ziggo

 34. Gisteren heb ik een andere TV van LG geinstalleerd; nu kan ik via mijn UPC Box op kanaal AV1 wel opgenomen programma’s afspelen (heb dus wel beeld) maar geen geluid. Voorheen met m’n oude Philips had ik wel beeld en geluid als ik opgenomen programma’s afspeelde. Ook moet ik iedere keer via mijn afstandsbediening handmatig AV1 instellen om via de UPC box programma’s te kunnen opnemen/zien. Wat doe ik fout? Ben niet technisch aangelegd, dus ik hoop dat iemand mij kan helpen.

 35. Ziet er goed uit. Wanneer komt het stuk over On Demand tv kijken. Ik kan niet ontdekken hoe ik dit aan de praat krijg een beschrijving is welkom.

 36. De vraag is al gesteld maar het antwoord heb ik nog niet gevonden:

  Hoeveel signaal moet je hebben om interactieve TV te kunnen gebruiken? Ik heb nu maximaal 71% op tuner 1 en maximaal 64% op tuner 2. In de woonkamer heb ik nog een contactdoos met 2 aansluitingen. Is het probleem direct opgelost als ik deze vervang door de geleverde contactdoos met één aansluiting? Heb niet zo’n zin om deze te vervangen maar ik vrees dat het toch nodig is!

  • Sorry misschien beetje late reactie, maar de contactdoos moet je inderdaad vervangen. Vaak is het nl. zo dat die dingen een teruggaan signaal blokkeren wat je nodig hebt voor interactieve tv.

 37. Ik zoek de handleiding voor de mediabox mer recorder

 38. Hallo allemaal
  mijn vraag is of ik het opgenomen programma van de 8485
  kan copieren naar een ander app. bv computter of dvd

 39. Hallo
  Ik heb misschien een vreemde vraag, maar ben niet zo actief in televisie systemen. Ik heb een 8485 converter, die door Ziggo geinsteleerde is. Ik heb een oude tv op de converter aangesloten, en dat werkt goed, kan opnemen en afspellen.

  Boven heb ik een ander modern tv, met digitaal ingang. Dat werkt goed.

  Wat ik zal willen doen, is boven de opgenomen videos afspellen, of zien boven. Maar ik weet niet hoe dat moeten. De aansluiting van de TV boven komt van de versterker, dus geen uitgang van de DVR.

  Mijn vraag is dan, waar of hoe kan de aansluiting van boven plaatsen zodat ik die uitgang van de converter ook beneden en boven kunnen zien.

  (sorry voor de taal, NL is niet mijn moeder taal).

 40. Beste heer Boon,

  Ik ben in het bezit van de Cisco 8485DVB HD DVR die ik gekocht heb van Ziggo.
  Zou ik deze decoder kunnen gebruiken in een UPC gebied?
  Ik wil mijn decoder namelijk aan mijn vriendin geven daar ik het zelf niet meer ga gebruiken.

  Ik hoop op een spoedige antwoord uwerzijds.

  Alvast hartelijk dank.

  Met vriendelijke groet,

  Sham Jagroep

 41. Weet iemand wat je aan moet met error-84 zodra je probeert de laatste software te installeren of de fabrieksinstellingen terugzet? Kan deze foutcode nergens terugvinden

 42. Hoi Piet Boon,
  Is er de mogelijkheid om zo’n cisco 8685dvb/hd (upc) geschikt te maken voor ziggo via firmware of software etc.
  Had voor aankoop ziggo gebeld en die vertelden dat wanneer het een cisco apparaat was dat het zondermeer zou werken, kaart er in en klaar!.
  Dus niet!…weer ziggo gebeld na aankoop en die zijn wat aan het stoeien geweest op afstand maar helaas het gaat niet werken.
  Wel kan ik nog een service+ nr bellen voor 65 eurocent de minuut maar dat word mij te gek.
  Bij cisco.com zijn wel wat files te downloaden voor Open Source maar dat gaat mijn verstand te buiten en ik weet ook niet of het dan gaat werken.

  Mvr : Marcel.

  • Ik weet niet wat technisch hierbij mogelijk is, wel weet ik dat UPC zijn machines in bruikleen geeft en bij vertrek naar een Ziggo gebied terug wil hebben. Dus een hypotetische vraag misschien?

   • Hoi Piet,
    Dat wist ik dus echt niet!, ik heb de hd recorder gekocht van iemand die verhuist is uit upc gebied en nu glasvezel heeft (Wormer) en gebruikt maakt van kpn glasvezel.
    Zelf heb ik ziggo en daar koop je die hd kast gewoon, althans…wanneer je een alles in 1 abonnement afsluit betaal je voor die hd kast 99 euro, ik heb alles al van ziggo en moet dan 199 euro voor de hd kast betalen dus uit nijd heb die van upc voor 100 euro gekocht en ook nog met de mededeling van ziggo dat het zou werken.
    Wel vreemd want deze upc hd kasten (cisco 8685dvb/hd) worden zat aangeboden via marktplaats, dan moet upc toch een keer hd recorders gaan missen?

 43. Kan iemand mijn volgende vraag beantwoorden:

  Mijn bejaarde buren hebben Cisco harddisk decoder van Ziggo. Zij willen graag ondertiteling gebruiken.Hoe werkt dat en met welke knop op de afstandbediening kan ik hun helpen?
  Mvrgr. L.de Waard

  • Dat kan met de groene knop op de afstandsbediening. Je moet hem dan op ondertiteling 888 zetten. (door meerdere malen op de knop te drukken.) Als dat niet werkt is het natuurlijk altijd nog mogelijk om ondertiteling te krijgen door naar teletekst te gaan en dan 888 in te typen, maar dan krijg je wel zo’n zwarte balk erachter. Let wel, niet voor alle programma’s is ondertiteling beschikbaar.

 44. mooie handleiding vast veel werk geweest
  maak je veel mensen blij mee
  vraagje kun je in favorieten ook de volgorde van die favorieten wijzigen
  ziggo gebruiker

 45. Hallo beste mensen, ik heb een zilverkleurige Cisco 8455 DVB mediabox.
  Deze heeft het via UPC in Purmerend goed gedaan, ik kreeg hem toen in Harlingen (waar ik er ziggo ) op heb gebruikt.
  Nu ben ik verhuisd naar LW maar krijg ik hem niet aangesloten via UPC Digi tv (netwerknummer, frequentie , modulatie & symboolsnelheid) lijken niet te kloppen. De UPC medewerkers zijn hier absoluut niet deskundig in. Wie herkent dit probleem en kan me erbij helpen? Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank, Michael

 46. Probeer eens gewoon de stroom er af te halen en na 20-30 seconden weer aan te zetten.
  Bij mij werkte dat zo juist.
  Knipperend lampje is weer constant brandend lampje.

 47. Beste Piet,

  Ik heb vraag:
  Als ik een programma heb ingesteld om op te nemen en deze de volgende dag wil bekijken, gebeurt het dat deze niet wordt opgeslagen in het standaard mapje “mijn opnames” maar hij staat dan nog steeds in het mapje “mijn agenda”?
  Tijden en etc. staan goed en hij geeft ook aan dat hij dan aan het opnemen is en nadat het programma is afgelopen blijft het dus in mijn agenda staan (met een rood balletje erachter)
  Ook als ik iets handmatig opneem, komt het weer daar terecht.
  Ik heb de decoder nu al meer dan 1,5 jaar en opnemen gaat pas de sinds ca 3 maanden niet meer goed en ik heb hem al meerdere malen gereset.

  Ik hoop dat u mij verder kan helpen.

 48. Ge-wel-dig, deze alternetieve handleiding! Dank!

 49. Ik had als probleem dat mijn opname steeds bleef hangen op een bepaald punt, maar met wat ik hier las over doorspoelen met de knoppen naast de OK toets, kwam ik erlangs en kan ik doorkijken. Super bedankt!!
  (is alleen wel de tweede keer dat het gebeurt, dus hoop niet dat mijn apparaat ter ziele aan het gaan is, aangezien ik er nog verschillende opnames op bewaar)

 50. hoe kan ik de bios openen

 51. Van Ziggo heb ik Cisco 8455DVB HD PVR maar nu ik overgestap ben naar PLINQ via glasvezel ,blijkt dat de speciale kanalen met een PLINQ smartcard in het geheel niet worden gedecodeerd. De standaard digitale kanelen worden wel doorgelaten, maar daar heb ik geen decoder voor nodig.. Weet iemand hier een fix voor? Ik kan nu natuurlijk wel een CI Module irdeto voor mijn TV kopen, maar da’s dan jammer dan van die Cisco box en het extra geld wat ik moet uitgeven.

 52. Kan ik de opgenomen programma’s overnemen op een extreme bron ?
  De UPC mediabox is 2 jaar oud.

 53. Misschien is de vraag al gesteld en het antwoord al gegeven….. Hoe kan ik data (muziek clip) die ik heb opgenomen op de UPC harde schijf eraf halen op en op bij voorbeeld een dvd zetten of naar mijn computer sturen ?

 54. kan iemand mij vertellen hoe ik mijn EPG weer geinstalleerd krijg. Er is alleen een blauwe balk zichtbaar achter de zender.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: